33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 11 Şubat 2016, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 1048 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“LÜLEBURGAZ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR”

Lüleburgaz merkez ve köylerinde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri oluşturdukları bir komisyon ile muhtarlar ile il genel meclis üyelerinin de bulunduğu kahvaltı toplantısına katıldılar.
“LÜLEBURGAZ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR”

 Söz alan bazı spor kulübü temsilcileri; Lüleburgaz Belediyesi’ne ait Lüleburgaz Futbol Yıldızları Akademisi’ndeki kapalı salon ve futbol sahalarını tahsis ücretlerinin yüksek olması nedeniyle kullanamadıklarını, 2016 yılı itibariyle Gençlik Hiz.İl Müdürlüğü’nün  saha ve salonların tahsisi ücretlendirildiği ve saat ücretlerinin yüksek olması nedeniyle spor faaliyetlerinin engellendiğini söylediler.

 

Amatör Spor Kulüplerinden talep edilen ücretler;

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü, Kapalı Spor Salonları, Sentetik ve çim yüzeyli sahalar için 1 saati; Gündüz:25 TL Gece:35 TL

Lüleburgaz Belediyesi “Lüleburgaz Futbol Yıldızları Akademisi” LYFA Salon ve Sahaları için 1 saati;

Gündüz: Küçük saha:50 TL, Büyük saha:60 TL, Kapalı Spor Salonu:30 TL.

Gece; Küçük saha:75 TL, Büyük saha:100 TL, Kapalı Spor Salonu:40 TL’dir.

(15 Ekim-30 Mart tarihleri arası saat:17:00 den sonra Gece Tarifesi uygulanmaktadır.)

                Komisyon başkanı Aydemir Öztürk yaptığı açıklamada; çoğu kulübümüzün çalışmalarını azalttığı ve iptal ettiğini bu uygulama devam ederse gün geçtikçe sayısı azalan amatör spor kulüplerinin yok olacağını söyledi. Ulaşım, malzeme, su gibi ihtiyaçlarını ve ücretsiz yaptıkları faaliyetlerin giderlerini spor okulları açarak karşılamaya çalışan kulüpler bile bu şartlarda devam edemeyeceklerini belirttiler.

Sonuç olarak; cebinde parası olmayan spor yapamayacak diyen komisyon üyeleri vazgeçmeyeceklerini tüm bu sorunları çözebilmek için “LÜLEBURGAZ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ BİRLİĞİ” ni kuracaklarını, çocuk ve gençlerimizin spor yapmaları kötü alışkanlıklar edinmemeleri için hep birlikte hareket ederek mücadele edeceklerini söylediler.

Ertan BAYER

 

 

  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek