Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 10 Şubat 2016, Çarşamba 09:14 tarihinde eklendi. 2501 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya “Hizmet siyasete kurban edilmez”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya 2016 projeksiyon toplantısında yaptığı konuşmada, CHP olarak halkı dinleyen, çözüm üreten bir parti olacaklarını söyledi. Göreve geleli 90 gün olduğunu belirten Kaya, bu süreçte Belediye meclis üyeleriyle birlikte hiçbir toplantıda bir araya gelemediklerini belirtti.
Kaya “Hizmet siyasete kurban edilmez”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “2016 Projeksiyon toplantısı” kapsamında köy muhtarları, mahalle muhtarları ve spor kulübü temsilcileri ile bir araya geldi.

Dün, saat 9:30’da Çelo Teras Cafe’de düzenlenen toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP İl Genel Meclis üyeleri Bora Terzi, Yeşim Girgin, Gürcan Kırım, köy muhtarları, mahalle muhtarları ve spor kulübü temsilcileri katıldı.

2016 Projeksiyon toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP olarak halkı dinleyen, çözüm üreten bir parti olacaklarını söyledi. Göreve geleli 90 gün olduğunu belirten Kaya, bu süreçte Belediye meclis üyeleriyle birlikte hiçbir toplantıda bir araya gelemediklerini belirten Kaya şöyle konuştu;

‘SİYASET HALK İÇİN, HALKLA BİRLİKTE YAPILIR’

“Göreve geldiğimizden bu yana 90 gün oldu. 90 gün boyunca Lüleburgaz’ın birçok sorununa el atmaya birçok sorunu ile ilgilenmeye çalıştık. Fark ettik ki nereye el atarsak oradaki problemler bizim tahmin ettiğimizden çok daha derin ve çok daha fazla. Bu yıl, biraz daha farklı, daha fazla katılımcı, halkın sorunlarını dinleyen, çözüm üretmeye çalışan CHP olmak için harekete geçtik. Değerli arkadaşlarım, 90 gün oldu bakıyorum Belediye meclis üyelerinden sadece Burhan Keskinoğlu burada. 20 tane Belediye meclis üyemiz var. 20 Belediye meclis üyemizi partimize, partimizin toplantılarına, mahalle muhtarlar toplantılarına maalesef davet edemedik, maalesef katılmadılar. Her zaman söylüyorum, hizmet siyasete kurban edilmez, siyasi çekişmeler, siyasi gerginlikler gelmiş geçmiş siyasi hesaplar uğruna hizmetten vazgeçilmez. Bugün Belediye meclis üyelerimizin burada olmamasını tarihe not düştük. Mahalle ve köy muhtarlarını dinlemeyen Belediye meclis üyeleri, mecliste hangi kararı alacaktır ben merak ediyorum. Siyaset halk için yapılır, siyaset halkla birlikte yapılır. Halktan koparsanız siyaset yapma, çözüm üretme şansınız mümkün olmaz. O zaman da siyaset sahnesinden bir gün gelir bir gün gidersiniz. Geriye hiçbir şey kalmaz” dedi.

‘YARINI, BUGÜNÜ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ’

Bundan sonraki toplantılarda 2017, 2018 yıllarına birlikte bakacaklarını söyleyen Kaya, yarını bugünü birlikte kuracağız. Bunun içinde siyasi figürlerimizden, siyasi kimliklerimizden ve siyasi kişiliklerimizden sıyrılıp, hizmet etmek için bir arada olmak için birlikte olmanın yollarını arayacağız. Burada CHP’li olmayan muhtarlarımızda var. Ben onlara ariyetten çok teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz hizmet etmek, dedi.

Kaya’nın konuşmasının ardından serbest kürsüye geçildi ve muhtarlar ve spor kulüpleri sorunlarını kürsüde dile getirdi.

Serbest konuşma kürsüsünde ilk söz alan Gündoğu Mahallesi muhtarı İlhan Keskinkaya, CHP’yi sorunları dinlemek için bunlara çözüm yolu üretmek için mahalleye dinlemeye beklediklerini söyledi.

Büyükkarıştıranspor Kulübü Başkan Yardımcısı Muhittin Bilgiç,  Kırklareli’nde ki saha sıkıntısına dikkat çekerek Lüleburgaz’da bir sentetik sahanın daha yapılması gerektiğini ifade etti.

Trakya Gençlikspor Kulübü Başkanı Kadir Öztürk, amatör spor kulüplerine maddi gelir getirecek projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmetbey Güvenspor Kulübü Başkanı Yılmaz İşcan, İl Genel Meclisi’nden amatör spor kulüplerine neden bu yıl yardım yapılmadığını sordu.

Sorunların dile getirilmesinin ardından İl Genel Meclis üyeleri, muhtarların ve spor kulübü temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Amatör Spor Kulüplerine geçtiğimiz yıl yardım yapıldığını söyleyen CHP İl Genel Meclis üyesi Bora Terzi, Kırklareli’ni bir bütün olarak ele alıyoruz. Geçtiğimiz yıl İlçe bazlı hareket edildi ve 25 tane spor kulübüne para yardımı yapıldı. Lüleburgaz’da 25 gibi sayıca fazla olan bir kulüp sayısı var. Bu sene derneklere yardım yapılması engellendi. Bu sene yardım yapamadık. Sayıştayla görüşüp olumlu olursa yardım yapılacaktır.  İl Özel İdare’nin faaliyet alanı çok büyük. Tarım, köy altyapı çalışması gibi birçok alan var. Bütçe çok sınırlı. Bizim de genel sıkıntımız bu. Amatör Spor kulüplerini bizlerde çok önemsiyoruz, dedi.

Bora Terzi’nin ardından söz alan CHP İl Genel Meclis üyesi Yeşim Girgin’de, Köylerde kanalizasyon, içme suyu gibi sıkıntılarının olduğunu, toprakların, Ergene’nin yok edildiğini söyleyerek spora karşı olmadıklarını ancak sporun bu önceliklerden daha sonra geldiğini belirtti. Girgin, İl Genel Meclisi olarak ayrıştırmadan hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek