Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 09 Şubat 2016, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 2106 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da cenaze hizmetleri ücretsiz olmalı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Pazartesi toplantısında gündem Lüleburgaz’da verilen cenaze hizmetlerinde herkese eşit davranılması gerektiği görüşüldü.
Lüleburgaz’da cenaze hizmetleri ücretsiz olmalı

 CHP Lüleburgaz İlçe  Başkanı Özgür Kaya; “CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri’nin yazılı olarak bir çok kez parti grup toplantısına çağırdık. Ancak gelmediler.  Herhalde ücretsiz cenaze hizmetini gündeme getireceğiz diye gelmediler.  Biz CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak Lüleburgaz Belediyesi tarafından Lüleburgaz’a ücretsiz cenaze hizmeti verilmesi gerekir diyoruz” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Pazartesi toplantısına konuk olan Lüleburgaz Kent Konseyi Emekliler Meclisi  Üyesi Dündar İsmailler; “Lüleburgaz’da belediye tarafından cenaze hizmetlerinin ücretsiz olması için 17 aydan beri mücadele veriyoruz.  Bu konuda Lüleburgaz Belediyesi’ne bin 500 imza verdik. Ancak sonuç alamadık” dedi.  CHP’li Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’de Kaynarca Belediyesi’nin ücretsiz cenaze hizmetlerini başladığını söyledi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıladı. Saat 12.30’da başlayan toplantı saat 14.30’da sona erdi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, önce kağıt toplayıcılarla birlikte yaptığı toplantıyı slayt gösterisi ile partililerle paylaştı.

Daha sonra söz alan Lüleburgaz Kent Konseyi Emekliler Meclisi Üyesi Dündar İsmailler, Lüleburgaz’da cenaze hizmetlerinin ücretsiz olması için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dündar İsmailler yaptığı açıklamada; “Bizler göz boyama için çalışma yapmadık.  Lüleburgaz halkının ihtiyaçları için çalışma yaptık. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olarak da ücretsiz cenaze hizmetleri eksikliğini gördük. O’nun için 17 ay çalışma yürüttük. Bin 500 imza topladık. CHP’li Lüleburgaz Belediyesi’ne verdik. Ancak bir sonuç çıkmadı. Bizleri dinleyen ve hak veren CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ve ilçe yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Dündar İsmailler’in konuşmasının ardından söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Biz 90 günlük grev süremiz içinde yazılı olarak CHP’li belediye meclis üyelerini toplantıya çağırdık.  CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyemiz Bora Terzi toplantıların hiç birine gelmedi.  Oysa parti tüzüğü CHP Belediye Meclis  Grubu’nun başkanı CHP İlçe Başkanı’dır.  CHP Grup Toplantısı dışında hareket eden Belediye Meclis Üyeleri hakkında tüzük gereği ihraç işlemi uygulanıyor deniyor. CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, parti kararlarına uyacak diye korktular.  Ancak biz burada olduğumuz sürece CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, CHP’nin kararları yönünde hareket etsin diye gerekeni yapacağız. Lüleburgaz halkının istediği gibi Lüleburgaz’da cenaze hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz olarak yapılması için gerekeni yapacağız. Lüleburgaz’da da cenaze hizmetleri ücretsiz olmalı” dedi.

Daha sonra ülke gündemi ile ilgili yapılan konuşmalarda Kabe’den yapılan bir toplantının slaytı paylaşıldı. Slaytta Başbakan  Ahmet Davutoğlu, hacı adaylarına el sallarken onlarda  “Yallah Bizmillah Allahu ekber” diyerek Başkan’a destek veriyordu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “AKP’nin yapmadığı tek komiklik Kabe’de miting yapmaktı. O’nu da yaptık. Şimdi bütün dünya bizimle dalga geçiyor. Suudi Arabistan gibi diktatör bir ülke bile bize özür dileyin İslam dinine saygısızlık yaptınız diyor” dedi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekvator Gezisi’nde korumalarının ekvatorlu öğrencileri ve milletvekili dövdüğü görüntü paylaşıldı.

Özgür Kaya bu görüntü ile ilgili de; “Bu olaydan sonra Ekvator hükümeti Cumhurbaşkanlığı korumalarının pasaportlarına el koydu. Türk Büyükelçi’ye nota verildi. Ve Türkiye özür dilemeli denildi. Ama burada Türk Halkı değil Tayyip Özür dilemeli” dedi.

Ülke gündemi konuşmalarının ardından söz alan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker söz aldı. Serdar Türker yaptığı konuşmada; “Biz Kaynarca’da cenaze hizmetlerini belediye olarak ücretsiz vermeye başladık. Bunun yanında da Kaynaraca’ya hafriyat atanlar ile Kaynarca’nın toprağını çalanlara karşı hukuk mücadelesini kazandık. Bu konu ile ilgili olarak bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in ardından söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Kırım yaptığı konuşmada; “Kırklareli sınırları içinde 31 tane Rüzgar Enerjisi Projesi (RES) için ÇED raporuna gerek yoktur kararı verildi. Yani halka sormadan yapacaklar. Ancak Istrancalar göçmen kuşların göç yolu üzerindedir. Bunların derhal iptal edilmelidir. Bunun yanında Kırklareli sınırları için Maden Ocakları’nın ruhsatlarını kontrollü verilmesi için teklif sunuyoruz.  Bunun iki kişi red oyu veriyor. Biri AK Parti Demirköy İl Genel Meclis Üyesi diğeri de CHP’li Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Bora Terzi. Biz arkadaşı halktan yana olsun diye göndermedik mi? Bu nasıl iş” dedi.

Gürcan Kırım’ın konuşmasının  ardından söz alan Hakan Dedeoğlu’da;”CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’yı insandan yana tavırlar ve çalışmalar gösterdiği için kutluyorum. Ancak O’nun bu mücadelesine milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın da destek vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun konuşmasının ardından son kez söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Bizler doğayı, insanlarımızı ve dinimizi AKP zulmünden kurtarmak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Toplantı sona erdi.

Ertan BAYER 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek