Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 06 Şubat 2016, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 900 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

62 köy yolu ulaşıma kapandı

Kırklareli'de yoğun kar yağışı nedeniyle 62 köy yolu ulaşıma kapandı.
62 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı, kent merkezinde etkisini azaltırken, Kofçaz, Demirköy, Pınarhisar ile Vize ilçelerinde etkili oluyor. 


Kar kalınlığı Kofçaz'da 17, Demirköy'ün Mahyatepe mevkisinde 30, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Gümrük Kapısı'nda 13 santimetreye ulaştı. 

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser,  yaptığı açıklamada, yağış sebebiyle merkez, Pınarhisar, Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerine bağlı 62 köy yolunun ulaşıma kapandığı söyledi.

Kar yağışının etkisini devam ettirdiğini belirten Eser, ekiplerin yollarda çalışmalarını güçlükle yürüttüğünü kaydetti.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 1 derece olduğu kentte, yoğun kar yağışının gün boyu sürmesi bekleniyor.

Trakya kar altında Edirne ve Kırklareli'de kar yağışı başladı.

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne, kar yağışıyla beyaza büründü.

Kar, Selimiye Camisi ile Meriç ve Tunca köprüleri çevresinde güzel görüntüler oluşturdu. Kar, kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan'a geçişi sağlayan Kapıkule Gümrük Kapısı ile Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda da etkili oldu.

Polis ekipleri, bazı kavşaklarda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem alırken, belediye ve karayolları ekipleri de ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 0 derece olduğu kentte, kar yağışının akşama kadar etkili olması bekleniyor. 

- Kırklareli 

Kırklareli'de önceki akşam  başlayan kar yağışı , hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığı Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 10, Kofçaz'da 15 ve Demirköy'ün belli kesimlerinde 25 santimetreye ulaştı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri, Mahyatepe mevkisi ile Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise kar yağışının yoğun olduğu Dereköy Gümrük Kapısı, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kış lastiği uygulaması yaptı.

Ekipler, kış lastiği olmayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. A.A.

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek