Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 05 Şubat 2016, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 768 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçilerin beklentisi büyük

Trakya’da ki çiftçiler, tarım sektöründe ödenemeyen borçlar için yapılandırma ve ödenmeyen desteklerinde ödenmesini istiyor.
     Çiftçilerin beklentisi büyük

  Kırklareli’nin İnece Beldesi’nin Ulukonak Mahallesi çiftçilerinden Kemal Bilgiç,  Ziraat Bankası’nın çiftçi borçlarında ertelemeye gittiğini, aynı uygulamayı diğer tarım kuruluşlarından da beklediklerini söyledi.

  Bilgiç, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yapılandırmada ertelememe veya çiftçinin ödeyebileceği taksitlendirmenin yapılmasının yerinde bir uygulama olacağını kaydetti.

 

  Bilgiç, ‘’Buğdaylara gübre atılacak. Ardından da ayçiçeği ve diğer yazlık bitkileri ekme için hazırlık yapacağız. Bu nedenle biran önce buğday, ayçiçeği, mazot, gübre, silaj ve diğer desteklemeler zaman geçirilmeden hesaplarımıza aktarılsın’’ dedi.

 

   Diğer bir üretici Fevzi Akıncı da,  gübrede KDV’nin düşmesinin iyi olduğunu söyledi.

   Bir başka üretici Arizbaba köyünden Hikmet Acur ise, ‘’Son günlerde canlı hayvan fiyatları düşme trendine girdi. Ama bakıyorsunuz  marketlerde et fiyatları düşmüyor. Burada da bir denge kurulmalı.  Üretici zarar ettirilmemeli’’ diye uyarıda bulundu.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek