Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 04 Şubat 2016, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1267 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tek çözüm “Birlik ve beraberlik”

Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı ve Lüleburgazspor Asbaşkanı Özgür Kaya, Amatör Spor Kulüpleri’nin sorunlarını dinlemek, bu sorunlara çözüm yolları üretmek amacıyla spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.
Tek çözüm “Birlik ve beraberlik”

Dün, saat 9:30’da Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde bulunan Pera Villa’da düzenlenen kahvaltıya, Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Soner Polat ve amatör spor kulübü Başkanları ve temsilcileri katıldı. 

Toplantıda; amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu en büyük sorunların “saha sıkıntısı, ulaşım ve ekonomik sıkıntıların olduğu bu sorunlara çözüm bulmanın da en önemli yolunun da birlik ve beraberliğin sağlanması, birlikte hareket etme olması konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya şöyle konuştu;” Her geçen gün amatör spora olan destek azalıyor. Siyaset amatör sporun önemini görmüyor, göremiyor. Siyaset günü birlik meselelerle geçiştirilirken, geleceğin teminatı spor gözden kaçıyor. Spor Bakanlığı diye bir Bakanlık neden var? Mustafa Kemal Atatürk neden 19 Mayıs’ı böyle bir gün haline getirdi? Sporun önemini göstermek için. Biz sporcunun zeki ve ahlaklısını severiz. Hepimizin de böyle bakması lazım. Ahlaklı insanlar olarak bizden başkalarını da düşünen, sadece kendi kulübümüzü değil, diğer kulüpleri, oyuncuları da düşünebilen bir bakış açısında meseleye yaklaşmamız lazım. Siyasetçilerin görevi, meselenin sahiplerinden meseleleri dinlemek, çözüm yollarını bulmak ve meselenin sahiplerine hizmet vermektir, akıl vermek değil, talimat vermek değildir” dedi.

Özgür Kaya’nın ardından söz alan Kulüp Başkanları, sorunlarını, şikayetlerini paylaştı.

‘BAZI SAHALAR FUTBOL OYNAMAYA MÜSAİT DEĞİL’

Büyükkarıştıranspor Kulübü Başkan Yardımcısı Muhittin Bilgiç, yaptığı konuşmada, Babaeski Sentetik Sahası’nda bir soyunma odasının olmadığını, bu amatör sporun gelişmesine zarar verdiğini söyledi. Pınarhisar ve Vize’de de aynı sorunla karşılaştıklarını belirten Bilgiç, hepimizin sorunları ortak, bunu birlik ve beraberlik olup çözelim, dedi.

‘AMATÖR KULÜPLERİNE GELİR SAĞLAYAN BİRŞEYLER YAPILMALI’   

Trakya Gençlikspor’dan Kadir Öztürk’de yaptığı konuşmada, Kulüplerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çekerek, Amatör Kulüplere gelir üreten tesisler veya imkanlar sağlanması gerektiğini söyledi. 

‘LÜLEBURGAZ’IN FUTBOL SAHASI’NA İHTİYACI VAR’

Ahmetbey Güvenspor Kulüp Başkanı Yılmaz İşcan’da Lüleburgaz’da futbol oynayacak sadece 1 sentetik sahanın olduğunu, yeni sahalara ihtiyacın olduğunu söyledi.  İl Genel Meclisi’nin kulüplere sahip çıkmadığını belirten İşcan, Demirköy, Pehlivanköy’de yapılan sahaları sadece kendileri kullanıyor, Lüleburgaz’da 30 takım sadece 1 futbol sahasında maç yapabiliyor, dedi.

‘EN BÜYÜK SORUN BİRLİKTE HAREKET EDEMEMEK’

Celaliyespor Kulübü Başkanı Ediz Fidan’da amatör kulüpleri olarak en büyük sorunun birlikte hareket edememek olduğunu söyledi. Köy takımları olarak birlik ve beraberliği sağladıklarını belirten Fidan, kendi menfaatleriyle değil, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

‘TESİS KULLANIMINDAN PARA ALINMASIN’

Kulüpler, Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Soner Polat’tan antrenman ve maç yaptıkları sentetik sahadan para alınmaması gerektiğini söyleyerek bu uygulamanın Kırklareli’nde uygulanmadığını belirtti.

Toplantı sonunda, toplantıların önümüzdeki günlerde de süreceği, birlik ve beraberlik içinde hareket edip sorunlara çözüm yolları üretilmesi konusunda hemfikir olundu ve 10 kişilik komisyon oluşturuldu.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek