Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 03 Şubat 2016, Çarşamba 09:14 tarihinde eklendi. 1338 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hileli avcılara jandarma darbesi

Lüleburgaz ve Babaeski’de mühre olan yaban ördeği kullanarak yaban hayvanlarını göle çelip avlanan yani hileli av yapan kişilere operasyon yapan jandarma toplam 49 gümeyi imha etti.
Hileli avcılara jandarma darbesi

Lüleburgaz  ve Babaeski’de mühre olan yaban ördeği kullanarak yaban hayvanlarını göle çelip avlanan yani hileli av yapan kişilere operasyon yapan jandarma toplam 49 gümeyi imha etti.

Hileli avcılık yapan avcıların elin 14 yaban ördeğini kurtaran jandarma konu ile ilgili bir kişiyi de göz altına altı.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kırklareli İli Babaeski ve Lüleburgaz İlçelerinde doğal hayatın korunması kapsamında, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa aykırı olarak inşa edilen ve hileli av yapılan gümeler Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Orman ve Su İşleri I’nci Bölge Müdürlüğü, Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile müşterek yapılan operasyonla imha edildi. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 6/2 maddesi “Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz” ve 07.06.2012 tarih, 28316 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Merkez Av Komisyonu Kararı 10/ğ maddesi “ Sulak sahalarda; saz, kamış, ot, çuval vb. şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç, özel mülkiyetteki araziler de dâhil, her türlü üstü kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılmaz” hükmü gereği imha esnasında bölgede bulunan avcılar bilgilendirilmiştir. Gerçek avcılara yaban hayatının korunmasında ve bu kaynakların gelecek nesillere taşınmasında büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü gerçek avcı; avlanmanın bir hasat olduğuna, avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce avın varlığının sürdürülmesi gerektiğine ve bunun için de, kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korunmasına hizmet edendir.  29 Ocak 2016 tarihinde Babaeski-Büyükmandıra Beldesi ile Sinanlı Köyü, 30 Ocak 2016 tarihinde ise Lüleburgaz Eskitaşlı, Tatarköy, Celaliye, Karaağaç ile Sakızköy Köylerinde Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet edenlerin yakalanması ile Kara Avcılığı Kanununa aykırı olarak inşa edilen gümelerin imhasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; (49) adet güme imha edilmiş, canlı mühre olarak kullanılan 14 adet yaban ördeği ile Kara Avcılığı Kanununa aykırı av yapan bir şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahsın av tüfeğine Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Kara Avcılığı Kanununa Muhalefetten işlem yapılmak üzere el konmuş, yakalanan ördekler ise Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından tedavileri yaptırılarak doğaya bırakılmak üzere teslim alınmıştır. “ denildi.

Jandarmanın  yaptığı bu operasyon hayvan severler tarafından da beğeni ile karşılandı.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek