Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 03 Şubat 2016, Çarşamba 09:12 tarihinde eklendi. 1332 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2016 Kadın Yılı’na özel Sergi açıldı

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) tarafından düzenlenen Resim Sergisi,1 Şubat Pazartesi günü Lüleburgaz Belediyesi zemin takındaki salonda gerçekleştirildi.
2016 Kadın Yılı’na özel Sergi açıldı

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) tarafından düzenlenen Resim Sergisi,1 Şubat Pazartesi günü Lüleburgaz Belediyesi zemin takındaki salonda gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Belediyesi 2016 Kadın Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 31 ressamın toplam 49 eserinin yer aldığı serginin açılışına Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Rasim Arslan ve Necmi İnci, TRED Başkanı Nazmi Metin, Belediye Meclis Üyeleri ve ressamlar katıldı.

Sergide konuşan Trakya Ressamlar Derneği Başkanı Metin, Başkan Halebak’a destekleri için teşekkür etti. İl ve İlçe buluşmaları adı altında başlattıkları ve her ay bir yerde düzenledikleri sergilerin ilkini Kasım Ayında Uzunköprü’de yaptıklarını ifade etti. 7 Şubat’ta Kırklareli ve 15 Şubat’ta Babaeski’de sergi düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Halebak da konuşmasında kentlerin kültür ve sanata verdikleri değerin önemine vurgu yaptı. Sanat Akademisi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve yakın zamanda Lüleburgaz’da yetenekli sanatçıların yetişmesi için elverişli ortam hazırlanacağını söyledi. Halebak “Kadına şiddetin hızla arttığı günümüzde Lüleburgaz Belediyesi olarak 2016 yılını “Kadın Yılı” olarak ilan ettik ve bunu yalnızca kadınlarımız çiçektir böcektir deyip lafta kalmadan çalışmalarımızla gösteriyoruz. Başkan Yardımcımız Kevser Özkan bugün Paris’te bizi en iyi şekilde temsil ediyor. 12 Yıldız Şehir ünvanı alan Lüleburgaz tüm kentlere bir örnektir” dedi. Kadın yılı kapsamında ressamların hazırladıkları serginin hayırlı olmasını diledi ve tüm ressamlar teşekkür etti.

Serginin açılışını da Başkan Halebak kadın ressamlar ve Dernek Başkanı ile birlikte yaptı.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek