HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 02 Şubat 2016, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 863 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sular Durulmamalı

Sularımızla ilgili sorunlar nihayet gündemimizde yer almaya başladı.
Sular Durulmamalı

‘Sular durulmuyor’ ve ‘durulmaması’ da gerekiyor. İlk olarak daha 1999 yılında, yani 17 yıl önce ve ardından 2005 yılında TEMA Vakfı bünyesinde ortaya koyduğumuz araştırmaların işaret ettiği sorunların bugün gelip dayandığı nokta insanımızı tehdit etmektedir.


Rapordan görülebileceği üzere daha o zaman Ergene Nehri’nin kirli akarsular kategorisine girdiği ve “suyundan hiçbir şekilde yararlanılamayacağı” gerçeği gözler önüne serilmiştir.

Trakya’da, çarpık sanayileşme ve kentleşme – işin aslı haksız rant - sonucunda yaşanan olumsuzlukların başında toprak, su ve hava kirliliği hepimizi tehdit etmektedir. Açık ki bu çarpıklığa alet olanlar da aslında sorunlardan muaf olamaz. Bölgede artan kanser vakaları sonucunda yaşanan ölümler, bölge insanımızı tedirgin etmektedir.


Lüleburgaz’daki yerel gazetelerde çıkan içme sularında arsenik ya da ağır metal içerikli kirlilik haberlerinden bakanlığın haberi var mıdır? Brezilyalı aktivist yazar Winona LaDuke’ün ifade ettiği gibi “Birisinin, bana, niçin temiz içme suyu isteği sizi aktivist yaparken suyu savaş kimyasallarıyla mahvetmeyi tasarlamanın bir şirketi terörist yapmadığını açıklaması gerekiyor.”

Suyu kirletmek hangi inanç ya da düşünceyle açıklanabilir?

“Allah’ın suyu” diye mi kirletiyoruz suları? Toplum olarak kirli suyun olumsuz etkilerini y a da susuzluğu yaşamadan maalesef sorunların boyutunu algılayamıyoruz. Her şeyi yok ediyoruz, sonra da Allah’tan şifa bekliyoruz!

Hakan DEDEOĞLU

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek