Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 04 Ocak 2016, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 1499 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküp’te üç kuyruklu kertenkele bulundu

Kırklareli'de arazide bilimsel inceleme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) bazı bilim adamlarının bulduğu üç kuyruklu kertenkele, özel sıvı içinde müzede sergileniyor.
Üsküp’te üç kuyruklu kertenkele bulundu

ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tosunoğlu, yaptığı açıklamada Kırklareli'nin Üsküp beldesinde bazı öğretim üyeleriyle kısa süre önce yaptıkları çalışma sırasında, ot ve çalıların arasında sıkışmış kertenkele bulduklarını söyledi.

Çabalarına rağmen kurtaramadıkları sürüngenin üç kuyruğu olduğunu fark ettiklerini anlatan Tosunoğlu, bunun, çok nadir görüldüğünü ifade etti.

Kertenkelelerin, tehlike anlarında hayatlarını kurtarmak ve daha hızlı kaçabilmek için mevcut kuyruklarını bırakabildiğine dikkati çeken Tosunoğlu, şöyle konuştu:

"Bu, bilinen bir olaydır. Kuyruk daha sonra yeniden çıkar. Biz buna 'yenilenme' diyoruz. Doğada bu durum sıkça görülen bir olaydır ancak bu örneğimiz, sıradan bir kuyruk tipi değil. Tek bir yenilenme yok. Kuyruk yerine birden fazla dallanma var. Üç kuyruk yapısı karşımıza çıkıyor. Tabii bu çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Üç kuyruğa sahip kertenkele örneklerine doğada rastlamak çok ama çok zordur. Ben ve ekip arkadaşlarım böyle bir duruma ilk kez şahit olduk. Milyonda bir görülebilecek durum diyebiliriz" dedi.

AA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek