Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Aralık 2015, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 2813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aydın Mühendislik’ ten ekonomik doğalgaz kullanmanın sırları

Aydın Mühendislik firmasının sahibi Makina Mühendisi Talat Aydın doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları ve alınması gereken önlemleri sıralarken doğalgazın tasarruflu bir ısınma yöntemi olduğunu dile getirdi.
Aydın Mühendislik’ ten ekonomik doğalgaz kullanmanın sırları

Bulunduğumuz kış aylarında evleri ısıtan doğalgaz için vatandaşlar tasarruf yöntemlerini düşünmeye başladı. Doğalgaz kullanımında doğru bilinen yanlışları ve faturayı düşürmek için dikkat edilmesi gerekenleri işin uzmanına sorduk. Makina Mühendisi Talat Aydın vatandaşın doğalgaz kullanımında dikkatli olması halinde faturaların ay sonunda cep yakmayacağını ifade etti.

 

Kombi kullanımında dikkatli ve bilinçli kullanım faturayı düşürür

 

Makina Mühendisi Talat Aydın yaptıkları doğalgaz işlerinde vatandaşı uyarmayı ihmal etmediklerini dile getirerek Halkımızın ekonomik ısınması için çalışıyoruz. Dedi. Doğru bilinen yanlışların faturaları yükselten en büyük etken olduğunu dile getiren Aydın Kombi kullanımında dikkatli ve bilinçli kullanım faturayı düşürür. Dedi.

 

Kombiyi kapatmak büyük bir yanlış

 

Yaklaşan kış aylarında halkın doğru bildiği ancak kombi kullanımında yanlış olan noktalar konusunda önemli uyarılar yapan Aydın kombiyi kapatmak büyük bir yanlış. Dedi. Geceleri yatmadan önce, işe gidilmesi veya evden ayrılınması durumunda kombiyi kapatıp açmak tasarruf yerine faturayı arttıran bir etkendir. Dedi. Radyatör kullanımına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın Radyatör vanaları normal çeşme vanaları ile aynı prensipte çalışır. Bir vanayı ne kadar çok açarsanız sıcak suyun uğrayacağı ilk radyatörlere o kadar çok sıcak su gidecektir. Bu yöntem ilk radyatörlerin iyi ısınmasını sağlayacak fakat kombiye uzakta kalan son radyatörlerinde bir kısmının verimli çalışmamasına, ısınmamasına neden olacaktır. Eğer odalar arasında ısı geçişini engelleyemiyorsanız evdeki radyatörlerin kapatılması da doğru bir düşünce değildir. Çünkü soğuyan oda diğer sıcak odaların ısısını ister istemez çekecektir. Bu da az radyatörle çok alan ısıtmanıza yol açacak ve ısınma verimini düşürecektir. Tasarruflu ısınacağız derken daha verimsiz bir ısınma elde edilecektir. Dedi.

İşin doğrusu ne?

Dikkatli kullanım ile ay sonunda yüz güldüren fatura isteyenler için dikkat edilmesi gereken noktaları ele alan Aydın İşin doğrusu kombiyi hiçbir zaman kapatmadan radyatör vanalarını sonuna kadar açmak veya kapatmak yerine vanaları kısık bir düzeye ayarlayarak kullanmaktır. Dedi. Tasarrufun önüne geçen bir diğer büyük yanlışın da kombinin dışarıda olması olduğunu vurgulayan Aydın dışarıda olan kombilerin kullanımı büyük bir enerji kaybı sağlar. Fakat son zamanlarda böyle bir moda oluştu. Dışarıda kombi kullanan kişiler için kombilerini ve kombiye bağlı tesisat borularını iyi bir muhafaza altına almalarını öneriyorum diye belirtti.

 

Oda termostatı ve termostatik vana kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

 

Oda termostatı ve termostatik vana kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları ele alan Aydın oda termostatı doğru kullanıldığında istenilen tasarrufu ve konforu sağlayacaktır. Fakat istenilen dereceye hiçbir zaman ulaşmayan,  her zaman hava akımına maruz kalan bir alana oda termostatı koyduğunuzda ve termostatı istediğiniz dereceye ayarladığınızda kombi sürekli çalışacak, durmayacaktır. Bu da tasarruf yapmak isterken sizin daha fazla yakıt tüketmenize sebep olacaktır. Oda termostatı montajı mutlaka uzman kişilerin yaptıkları keşifler doğrultusunda yapılmalıdır. Termostatik vanalar da enerji tasarrufu sağlayan faydalı tesisat elemanıdır. Fakat tüm radyatörlere termostatik vana konulması sakıncalıdır. Çünkü istenilen sıcaklığa ulaşan radyatöre termostatik vana su akışını keser. Tüm radyatörlere su akışının kesilmesi durumda da kombi sirkülasyon yapamaz ve kombi pompasında arıza meydana gelebilir. Dedi.

 

Son olarak ısı yalıtımının enerji tasarrufu açısından en büyük paya sahip olduğunu söyleyen Aydın kombi ve radyatör bakımlarının uzman ve yetkili kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek