Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 28 Kasım 2015, Cumartesi 09:36 tarihinde eklendi. 2113 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GIDA-İŞ'ten Ak Nişasta'ya suç duyurusu

Lüleburgaz'da faaliyet gösteren Ak Nişasta'da, fabrika yönetiminin, sendikalaşan işçilere çeşitli baskılar uygulayarak, işçilerin sendikadan istifa etmelerini istediği iddia edildi.
GIDA-İŞ'ten Ak Nişasta'ya suç duyurusu

DİSK/Gıda-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı, Gıda-İş'te örgütlenme çalışması yürüten Ak Nişasta işçilerinin, Fabrika Müdürü Halil İbrahim Yalgın ve Elektrik Atölye şefi Eren Çarıkçı tarafından, işçilerin "ikna odası" adını verdikleri yerde sorguya çekilerek, sendikadan istifaya zorlandığını, e-devlet şifrelerinin istendiğini, işten çıkarılmakla, başka yerde iş bulmalarının engellenmesiyle tehdit edildiğini... Buna rağmen işçilerin, sendikaya üye olmakta kararlı olduğunu belirtti.

 

 

Konu ile ilgili, fabrika yetkilileri hakkında, bugün, Lüleburgaz Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Cengiz Atlı, "Şu anda işçilerin %80'i, sendikamıza üye olmuş durumda. Ücretlerini arttırmak, çalışma koşullarını düzeltmek, iş güvencesini, toplu pazarlık hakkını kazanmak istiyorlar. Sendikalı olmak, işçilerin anayasal hakkıdır, bunu engellemek suçtur. Tekirdağ'da bulunan Amerikan şirketi Wiking'in CEO'u hakkında, aynı konuyla ilgili yapılan suç duyurusunda, CEO suçlu bulunarak, hapis cezasına çarptırılmıştır. Biz buradan, Ak Nişasta yetkililerine çağrı yapıyoruz. Suç işliyorsunuz. İşçiler, istedikleri sendikaya üye olabilirler, bu işçilerin anayasal hakkıdır. Yetkililerden, işçilerin bu haklarını kullanmalarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Fabrika yönetimi ne yaparsa yapsın,  Ak Nişasta işçisinin iradesini kıramayacak, sendikamız Gıda-İş, Ak Nişasta'ya girecek ve işçilerin talepleri doğrultusunda, toplu sözleşme imzalayacaktır." dedi.

 

Ak Nişasta, Lüleburgaz'da, Evrensekiz yolu üzerinde bulunuyor. Beyaz ve mavi yakalılarla birlikte, fabrikada, 160 civarında kişi çalışıyor. İşçilerin, ücretleri dışında hiç bir sosyal hakkı bulunmuyor. Sendikalaşmanın duyulmasıyla birlikte, işçilere, alışveriş kartı dağıtıldığı söyleniyor. İşçiler, "Sendikanın adı bile, az da olsa hak almamızı sağladı.. Demek ki, sendikalı olduktan sonra işler iyice değişecek. Bunu anladık ve bunun için de ne olursa olsun, sendikalı olmakta kararlıyız.” Diyorlar.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek