Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 26 Kasım 2015, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 868 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kış lastiği denetimleri 1 Aralık’ta başlayacak

Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kenan Koç, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayacağını söyledi.
Kış lastiği denetimleri 1 Aralık’ta başlayacak

Uygulamanın 1 Nisan’a kadar devam edeceğini de belirten Koç; “Vatandaşların uygulama başladıktan sonra sıkıntı yaşamamaları için önlemlerini alması gerektiğini söyledi.

Kış lastiğinin aynı zamanda trafik kazalarını azalttığını da belirten Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kenan Koç, “Bu uygulamanın ilgilendirdiği tüm araç sürücülerini kış lastiği uygulamaya davet ediyorum” dedi.

Öte yandan Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da kış lastiği uygulaması ile ilgili açıklama yapıldı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “08.11.2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete yayımlanan “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”in 6. maddesinin 1. fıkrasının (j) bendinde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara  01 Aralık – 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir.    Buna göre  “ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirler arası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunludur” ibaresi bulunmakta, ancak genelgede şehir içi taşımacılıklarda herhangi bir zorunluluk bulunmamasına rağmen mevsim şartlarına göre yetki İl Valiliklerine verildiğinden;       İlimiz sınırları içindeki tüm şehir içi karayollarında da her yılın 01 Aralık ile takip eden yılın 01 Nisan  tarihleri arasında Valilik Makamının 22/10/2014 tarihli oluru ile şehir içi karayollarındaki taşımacılıklarda da kış lastiği zorunluluğu getirilmiştir.        Kış lastiği denetimleri 01 ARALIK 2015-01 NİSAN 2016 tarihleri arasında 4 ay süreyle yapılacaktır.” Denildi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek