Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 26 Kasım 2015, Perşembe 09:13 tarihinde eklendi. 1411 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alışılmışın dışında bir kutlama programı

1938’de Köy Öğretmen Okulu olarak kurulan Kepirtepe 77. Öğretmenler Gününü 24 Kasım’da görkemli bir törenle kutladı.
Alışılmışın dışında bir kutlama programı

 Okulumuzun adı Köy Enstitüsü, İlköğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak değiştirilse de içeriği, ruhu ve başarısı asla değişmemiş, öğretmen yetiştirmedeki misyonu devam edegelmiştir.

Bu bağlamda Öğretmen Lisesi olarak bugün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en iyi şekilde kutlamak, öğretmenlerimizin kendilerini özel hissetmelerini sağlamak amacıyla öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz de kendilerini okulumuzun bu tarihi misyonuna adamış, kendilerine bu yönde hedefler koymuş, okul kültürünü özümsemiş öğrencilerdir.

Sabah öğretmenlerimiz daha okula girmeden topluca şarkılar eşliğinde karşılanmış, balonlar, konfetiler, afiş ve pankartlarla onların öğretmeneler gününü kutlamışlardır. Mezun öğrencilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen sabah programında duygusal anlar yaşandı. Öğretmelerimiz odalarına gittiklerinde ayrı bir program onları bekliyordu. Müzik grubu öğrencilerinin hazırladığı solo parçalarla günün anlamı pekiştirildi.

Ayrıca, Öğle yemeğinde okulumuzdan ayrılan öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimizle birlikle öğrencilerimizin her öğretmen için hazırladıkları videoları izleyerek hoş zaman geçirdiler. Öğretmeleriminiz anısına pasta kesildi.

Okulun koridorlarında öğretmen temalı fotoğraf sergisi düzenlendi. Tüm Sınıfı panoları öğretmenler gününe özel süslendi ve öğrencilerimizin kendi eserleri burada sergilendi.

İşte Kepirtepe öğretmen Lisesi olmanın tüm gururunu diğer paydaşlarıyla birlikte doyasıya yaşadı. Bu misyonunun devam ettiğini tüm Lüleburgaz kamuoyuna ilan etmiş oldu.

Öğretmenler günü kutlamak Kepirtepe’ye yakışır. Çünkü 77 yıl boyunca Türk Milli Eğitimine binlerce yetenekli öğretmenler kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir. Bir okulu yeniden donatabilir, hatta mükemmel binalar tesis edebilirsiniz, ancak bir okulun 77 yıllık kültürünü asla maddi anlamda oluşturamazsınız.

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen programı bu yıl ilk defa olarak biz düzenlemedik. Ancak gördük ki bizi eleştirenler, bizden daha farklı bir sunum ortaya koyamadılar, klasik resmi bir programın ötesine geçemediler. Milli Eğitim Müdürlüğünün adına düzenlenen bu program, bir okula mâl edilmiş bir görünümde gerçekleştirildi. Kepirtepe tarihi misyonuna uygun olarak, gerek mevcut öğrencileri gerekse mezunlarıyla birlikte öğretmenlerinin kendilerini özel hissedecekleri çok farklı bir program gerçekleştirdi bugün. Bu programın tamamen öğrencilerimizin organizasyonuyla düzenlenmiş olması ayrı anlam taşımaktadır. Kepirtepe’nin hem resmi programları hem de klasiğin dışında öğretmenlerin kendini daha özel hissedecekleri programları layıkıyla yapabileceğine inancı tamdır, buna dönük birikimi de becerisi de mevcuttur. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda öğretmenlerle ilgili organizasyonlara taliptir.

                                                                                                                                     Halil İbrahim TOKLU

 

                                                                                             Kepirtepe Anadolu Lisesi Müdürü

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek