HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 24 Kasım 2015, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 4421 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ihlamur küçük altını geçti

Vatandaşlar, fiyatıyla "cep yakan" ıhlamur yerine alternatif kış çaylarını tercih etmeye başladı.
Ihlamur küçük altını geçti

Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan,  yaptığı açıklamada, geçen aylarda talebin yoğun olması nedeniyle ıhlamurun kilogram fiyatının çok yükseldiğini ve genel tüketicinin bu ürünü alamadığını belirtti.

Karaborsacılardan kaynaklanan ıhlamur fiyatındaki artışın ardından başlayan ithalatın fiyatlarda 20 liraya kadar düşüş sağladığını anlatan Ercan, bazı bölgelere bu indirimlerin yansımadığını ancak fiyatlardaki düşüşün devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Vatandaşların ıhlamuru artık tercih etmediğini anlatan Ercan, şunları söyledi:

"Zaten bu ithalat geldikten sonra ve haberler çıktıktan sonar fiyatlar gerilemeye başladı. Bunun paniğini yaşıyor satıcılar. İthalat devam ediyor. Daha da geliyormuş ürün, en son dün 25 ton geldiğini duydum. İthalat Balkan ülkelerinden yapılıyor, ıhlamur oralardan geliyor. Bu çıkan haberlerden sonra tüketici bilinçlendi. Ihlamur talebi çok az. Eğer bu şekilde talep azlığı devam ederse ve ithalatta sürerse bu iş çok tersine gider ve fiyatlar geçen seneden daha aşağı düşer diye düşünüyoruz."

Ercan, ithalatın köylüye zarar verebileceğini fakat genel tüketici için bu durumun şart olduğunu, vatandaşın daha ucuz alış veriş yapabileceğini söyledi. 

Aktar Mehmet Uyanık ıhlamur yerine vatandaşın başka bitkilere yöneldiğini söyledi.

Ihlamurun kilogram fiyatının 180 lira olduğunu, bu yüzden vatandaşların büyük kısmının tercih etmediğini ifade eden Uyanık, "Vatandaşın da çok fazla talebi yok hele bizim hiç yok. Fiyatlar 180 lira. Gelen insanlara kış çayını tavsiye ediyoruz, ıhlamuru soranlar arkasına bakmadan gidiyor. Burada bir iki tane stokçu para kazanma adına, insanları sömürme adına hareket ediyorlar. Biz karar alırsak satmayacağız diye vatandaş da bu konuda bilinçli olursa yarın fiyatlar yarı yarıya düşecektir" değerlendirmesinde bulundu.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek