HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 16 Kasım 2015, Pazartesi 10:54 tarihinde eklendi. 1430 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Polisten dolandırıcılara suçüstü

Lüleburgaz geçtiğimiz Cuma günü polis tarafından gerçekleştirilen film gibi operasyon İstanbul’dan Lüleburgaz’a Devlet Hastanesi’ne paraları almak için gelen dolandırıcı Y.E. ‘nin yakalanması ile son buldu. Dolandırılmak isteyene emekli öğretmen M.K. kendisine yardımcı olan polislere teşekkür etti.
Polisten dolandırıcılara suçüstü

Lüleburgaz polisi geçtiğimiz Cuma günü filmlere konu olabilecek bir dolandırıcılık operasyonuna imza attı. Alınan bilgiye göre Lüleburgaz sınırları içinde yaşayan emekli öğretmen M.K. isimli kadın öğleden önce dolandırıcılar tarafından telefonla arandı.

Telefonla arayanlar kadını rahat bırakmayıp para çekmesi için sürekli baskı yapınca, emekli öğretmende Lüleburgaz polisine gidip yardım istedi. Polis kontrolünde hastaneye yatan kadını telefonla arayan dolandırıcılar, bindiği taksiye bile baskı uygulayarak rahatsızlanan kadını Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne değil Silivri Devlet Hastanesi’ne getirmesini istediler.  Dolandırıcılar taksi şoförü ile görüşürken de “Annemde para var. Taksi parasını O verecek size” dediler.

Ancak emekli öğretmenin Silivri’ye gitmemesi ve polisle birlikte ortak hareket etmesi üzerine dolandırıcılar emekli öğretmen M.K.’dan almak istedikleri 55 bin TL’yi alması için Y.E. isimli kişiyi Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Polis tarafından yapılan operasyonla dolandırıcı Y.E. suçüstü yakalanırken tamamlanan sorgusunun ardından önceki gün tutuklanmak üzere Lüleburgaz Adliyesi’ne sevk edildi.

Kendisinin telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmaktan polise gitmesi nedeniyle kurtulduğunu belirten emekli öğretmen M.K. “O sırada dolandırıcıları gerçek polis sandım. Ancak yerel gazetelerde telefon dolandırıcıları haberini okuduğum için onlara inanmadım. Polise gittim.  Eğer gitmeseydim. Dolandırılacaktım. Bana yardımcı olan polislere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek