İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 05 Kasım 2015, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1006 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’nde demonstrasyon çalışması

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca başlatılan ve Edirne ili Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında İlimiz Ahmetçe köyü çiftçilerinden Sebahattin Sağlam’ın tarlasında Buğday ve Arpa çeşitlerinde verim ve kaliteye yönelik demonstrasyon kuruldu.
Kırklareli’nde demonstrasyon çalışması

 Buğdayda Köprü, Saban ve Selimiye, Arpada ise Harman ve Hasat çeşitleri üzerinden kurulan demonstrasyonun ekilişi İl Müdürlüğümüz teknik personeli gözetiminde oldu.

 

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen tohumların yanı sıra söz konusu alana, İlimiz Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yaptırılan analiz sonrası 2,5 dekar alana 300 Kg. granül Tarım Kireci ve 25 Kg. Üre gübre ekiliş öncesi atılmış olup;

Kardeşlenmede 32,5 Kg. Üre gübre ve Sapa kalkmada 25 Kg. Amonyum Nitrat(%26) gübre uygulaması yapılacaktır. Demonstrasyonlarımız Merkez ilçe Ahmetçe köyünün yanı sıra Lüleburgaz ilçesi Eskitaşlı köyü ve Pehlivanköy İlçemiz Doğanca köyünde olmak üzere 3 ayrı yerdedir.  Gerek tohumlar ve gerekse analiz sonucu gerekli kimyasallar her 3 yere de ilgili projeden çiftçilerimize hibe şeklinde verilmiştir.” Denildi

Haber Merkezi

           

  

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek