Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 10 Ekim 2015, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1562 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sır Oda’nın SIRRI restorasyonla çözülecek

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde, "sır oda" adıyla bilinen, pencereli ancak kapısız odanın, ne amaçla kullanıldığı caminin restorasyonu sırasında anlaşılacak.
Sır Oda’nın SIRRI restorasyonla çözülecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul Rehberler Odası'nın işbirliği ve TURİNG'in desteğiyle, kokartlı 45 kişilik rehber grubuna, vakıf eserlerini tanıtma ve eğitim gezisi Selimiye Camii'nden başladı.

Dün İstanbul'da verilen teorik eğitimin ardından, bugün alanda sürdürülen gezide, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Selimiye Camii'nin restorasyon projesinin hazır olduğunu söyledi.

Restorasyon çalışmasının, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayının ardından başlayacağına işaret eden Güneren, "Restorasyon sırasında camiyle ilgili bilinmeyenler de çözülecek. 'Selimiye Camii'nde 'sır oda' olarak bilinen, penceresi bulunup da kapısı olmayan odanın ne amaçla yapıldığını anlayacağız" dedi.

Selimiye Camii'nin ardından rehberlere, şehirdeki vakıf eserleri gezdirilerek bilgi verildi.

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornovalı da tanıtım ve bilgilendirme gezisinin çok faydalı olduğunu ifade etti.

Rehberlerin gezdirdiği pek çok eserin sahibi ya da emanetçisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile kurumsal ilişkinin gelişmesi açısından da önemli bir projenin içinde olduklarını kaydeden Bornovalı, "Vakıflar'ın yaptığı çok büyük bir emlak bütününü asırlardır emaneten idare etmek. Ama tanıtım noktasında biraz yetersiz kalıyorlardı. Tanıtım yönünün son 10 yılda arttığını gözlüyoruz" diye konuştu.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek