Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 03 Ekim 2015, Cumartesi 09:21 tarihinde eklendi. 2048 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü

Her canlının, doğadaki dengenin korunmasında önemli rolleri vardır.
4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü

Soyları bilinçsizce tüketilen canlılardan dolayı, doğada büyük sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Artık günümüzde, nesilleri tükenmekte olan hayvanları korumak için büyük gayretler gösterilmektedir.

Hayvanları Koruma Günü'nün amacı; hayvanlara karşı sevgi ve acıma duyguları uyandırmak, onları korumak ve haklarına saygı duyulmasını sağlamaktır.

Yaşamamız için gerekli olan her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlıdır.  Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altındadır.

İnsanlar hızla çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, doğal yaşamın dengesini  bozuyor ve canlıları bir yok oluşa doğru sürüklüyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor.

Açık olan bir şey var: mevcut değerlerimizi hızla kaybediyoruz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli. 

Hergün sokaklarımızda karşılaştığımız hayvanların da, en az insanlar kadar yaşamaya hakları var ve kilit altında minicik bir kafeste değil, dost bildikleri insanların yanında....
 Hiç kimse kilit altında yaşamayı hak etmiyor. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren hayvanlarımız, insanların her zaman dostudur. Hayvanlar duygusaldır, onlar akıllı ve anlayışlıdır; onlarla konuşun, konuştuğunuz zaman sizden zarar gelmeyeceğini anlarlar... dostturlar... Onların canını yakmak, hiç kimseye bir şey kazandırmaz, ama onları korumak, beslemek, yaşamlarına destek vermek, hem size hem de insanlığa büyük katkı sağlar.
Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım ki, onlar büyüsün dünyayı sarsın.. İçlerinde oluşan hayvan sevgisi, vicdanlı insanlar olmalarını sağlayacaktır. Vicdanlı insanlar olarak yetiştiklerinde ise anne-babalarına saygılı,  çevrelerinde duyarlı, mutlu ve huzurlu insanlar olarak başarılı bireyler olarak yaşayacaklardır. Hayvanlar, çocukların en iyi dostlarıdır, çocuklarınızdan bu sevgiyi esirgemeyin.

Yiyecek artıklarınızı, ayrı poşete koyarak çöplerinizi ayırırsanız, hem bir can doymuş olur, hem de yiyecekler ziyan olmaz. Sokaklarınızda ve mahallelerinizdeki hayvanları besleyin...
 ''SOKAKTAKİ HAYVANLARI BESLEMEK YÜKÜMLÜLÜKTÜR'' insanÎ ve vicdanî sorumluluğumuzdur.

 

Doğal Yaşam ve Sanat Derneği
Pınar Çıdar

www.doyasa.org 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek