Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 03 Ekim 2015, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1141 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DP 81 il 85 seçim çevresinde seçime hazır

1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimlerine Demokrat Parti’den aday olan Orhan Akyıldız, Türkiye’nin en genç Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanlığında tüm seçim çevrelerinde seçime katılacaklarını belirtti.
DP 81 il 85 seçim çevresinde seçime hazır

Akyıldız “ Milletimizi aldatma girişimleri var; DP seçimlere girmiyor, DP  şu parti  bu parti ile seçime  giriyor. Hayır bunların hepesi milletimizi algı ile yönetme süreci  sürdürenlerin uydurmasıdır. Fabrika ayarlarından bahsedenler artık bu yükün altından kalkamayacaklarını itiraf etmektedir bizce.

Genç Genel Başkanımız Gültekin Uysal liderliğindeki  DP (KIRAT) 81  il, 85 seçim çevresinde seçimlere hazırdır. Halkımızın yaşadığı zorlukları kat kat fazlasıyla yaşan bir parti olarak tum zorluklara göğüs gererek milletimizin seçimde meclis dışında alternatif arayacağı inancındayız. Genel Başkanımız Gültekin Uysal İzmir  2. Bölge 1.sıradan  adaydır. Kırklareli’nde,   7 Haziran da seçiminde aday olan  Orhan Akyıldız  , Sezgin Çakan  ve Ali  Çevik 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde de  aday olmuşlardır. Türkiye’nin  65 yıllık demokrasi mücadelesi açısından seçimler bir kazanımdır, Millet iradesidir fakat  eşit şartlar da bir seçim yapıldığını söylemek biraz zordur.  Seçime katılan ilimizdeki 15 siyasi partinin sanki 4’ü varmış gibi gösterilmesi, ülkemizin bu partilerin mengenesine sıkışmışlığının göstergesidir. Ama ülkenin  ve milletimizin sorunları  katmer katmer artmakta  çare  sadece meclis içinde ve iktidardakilere üretilmektedir. Bunun  ülkeyi nereye götürdüğü apaçık ortadadır. Gelir düzeyi her gün kötüleşen milletimizin esnafına, Çitçisine, Çalışanına ve emeklisine destek talepleri karşısında ülke batar diyenler,  biz Mecliste anlaşamıyoruz yeniden seçim diyerek ülkemiz kaynaklarını nasıl kullandıklarını açıklamış olmuyorlar mı? Seçim meydanlarında partilerin söylemi aynı değilmiydi, ne oldu da 8 Haziran’da  birbirinizi tanımayıp, anlaşamayıp; anaların, babaların ve  evlatların gözlerinde yaş bırakmadınız. Benim gibi zar zor geçinen  bu milletin cebine  üç kuruşu çok gördünüz. Sarayları yıkma  yetkisini millet meclise vermedi mi?  İşte bunlara inat, dik durduk ve tüm  Türkiye’de milletimizin önüne alternatif koyduk.

Partimiz hakkında çıkan dedikodulara sayın Genel Başkanımız ve  parti yönetimimiz seçime katılmakla  en büyük dersi vermiştir. Partimiz ne satılıktır nede kiralıktır. Bu misyon 1945 ten bu güne nasıl var olduysa  yine  Büyük Türkiye sevdasıyla Türk siyasetinde var olacaktır. Partimizi seçimden önce borçları yüzünden satın almak isteyenler, Bizim borçlarımızı söyleyenler  13 yılda kendilerinin Türkiye’yi soktukları borç batağını gizleyemezler.

Türkiye’nin 1 Kasım’da doğru adresi  KIRAT’tır. Ülkemizin bu parçalanmışlıktan, bu hukuksuzlukta ve korkudan çıkışı vardır. Aşırı güç  Meclis çoğunluğunda bile olsa doğru kullanılmadığında nelere mal olduğunu hep beraber yaşadık. Buradan ülkemizi ve milletimizi çıkarmak mümkündür. Türkiye’nin ve milletimizin bunu yenecek sağ duyusu sandıkta hukuka uygun tecelli ederse, demokrasi kazanırsa ne baraj kalır ne de  korku. Kurtuluş savaşı bugünlerden daha zor şartlarda kazanılmıştır. Bizim millet olarak ışığımız Mustafa Kemal Atatürk’ün  ilkeleri ve kurucu iradesidir.

AKP fabrika ayarlarına dönecek diye yayın kuruluşları iktidara yardımcı olmaya çalışıyor. Peki onlar fabrika ayarlarına dönecekte ayarını bozdukları; Eğitim, hukuk, ordu, demokrasi  kısacası tüm Türkiye’nin ayarlarını nasıl geriye döndüreceksiniz. Aldatılarak, kandırılarak, soydurularak, Anayasası ve kanunları  hiçe sayılarak kurumları çalışamaz hale getirilerek ülke yönetilemez,Milletimiz kandırılamaz.  Bazı gerçekler kanunlarla bile gizlense vicdanlardan sökülüp atılamaz,15-25 Aralık ta öyle bir şey olsa gerek. Basına ve millete  dikta  baskıları uygulayanların uyguladığı demokrasi bu, herhalde.

Demokrat Parti bu ülkedeki en büyük, en köklü, en eski iki partiden biridir. Bu millet 47 yıl iktidar şansı verdiği bu partiyi unutmamış, gönlünde taşımıştır. Önümüzdeki seçimlerde inşallah dün olduğu gibi bugün de milletimiz bu iradeyi Meclis’e taşıyacaktır.

Eşit şartlarda, Anayasa ve kanunlara uygun yapılacağına inanmak istediğimiz 1 Kasım seçimlerinin demokrasimiz, ülkemiz, İlimiz ve adaylarımız için hayırlı olsun” dedi.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek