33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 07 Eylül 2015, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1579 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’de Kurban kesim ve satış yeri belirlendi

- Kırklareli Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca kurban satış ve kesim yeri belirlendi.
Kırklareli’de Kurban kesim ve satış yeri belirlendi

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bayramı dolayısıyla komisyon tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini söyledi.

Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurban kesimlerine yardımcı olmak, kurban kesilecek yerleri belirlemek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını belirten Bayrak, komisyonun Vali Yardımcısı Tarkan Demir başkanlığında toplandığını ifade etti.

Komisyonun Bademlik Mahallesi İnönü Bulvarı üzerindeki süpürgeciler sitesinde kurban satışının yapılması kararının alındığını aktaran Bayrak, “Kurban satış yeri bayramdan 15 gün önce faaliyete geçecek. Kurban kesimleri de sungurbey ile Kırklar öğrenci yurdu, özel bir tavuk ürünleri üretim firmasının bahçesi ve belediye mezbahasında yapılacak. Evinin bahçesinde kesim yapmak isteyen vatandaşlar, çevre temizliğini dikkate alarak kan çukuru açması, kesilen kurbanların değerlendirilmeyecek organlarını bu çukura atarak üzerini kapaması gerekiyor. Komisyon kararına uymayan kişiler hakkında çevre kanunu, hayvan koruma kanunu, kabahatler kanunu, veteriner hizmetleri bitki sağlığı gıda ve yem kanunu hükümlerince cezai işlem uygulanacak” diye konuştu.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek