Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 05 Eylül 2015, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 2798 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vize’de Siyah Elmas bulundu...

Türkiye’nin biyolojik zenginliklerinden olan ve dünyada “siyah elmas” olarak adlandırılan trüf mantarı
Vize’de Siyah Elmas bulundu...

Trakya’da da doğal ortamında bulundu. Kırklareli’nin Vize ilçesinde ormanlık alanda Vize Orman İşletme Şefi Şenel Alayurt ve Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü mühendisi Hüseyin Kaba Orman Genel Müdürlüğünün Trüf Ormanı Eylem Planı kapsamında yaptıkları araştırma çerçevesinde Karaçam ve Meşe ormanlarında Trüf mantarına rastladılar.

Yapılan çalışmalar ve alınan örnekler neticesinde sonuçların uygun olması durumunda Vize Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde kurulması planlanan, 2014-2018 Trüf Ormanı Eylem Planı kapsamında bölgede Trüferi Bahçesi kurulması için çalışmalar yapılacak.

 
Konuya ilişkin değerlendirme yapan İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere Dünyada “Siyah Elmas” olarak nitelendirilen trüf mantarının ülkemizde doğal olarak yetişmesine ve önemli zenginlik kaynaklarımız arasında yer almasına rağmen yeterince tanınmadığını belirtti.

 Mere Trüf mantarının türüne ve kalitesine göre kilosunun 2-3 bin Euro olduğunu, Orman Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı eylem planıyla ülkemizin sahip olduğu bu zenginliğin kırsal bölgelerde yeni istihdam alanlarının oluşturularak orman köylüsünün gelir seviyesinin yükseltileceğini söyledi.

Eylem planı kapsamında trüf mantarı yetiştiriciliği ve avcılığı konusunda eğitimler verildiğini söyleyen Bölge Müdürümüz, Trakya bölgesinde yapılan araştırmalarla da Trüferi bahçelerinin oluşturulacağı, trüf mantarının doğal ortamlarının tespitinin yapıldığını, kısa zaman içinde de hayata geçirileceğini söyledi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek