Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 04 Eylül 2015, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 1202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yasama yılının açılışı törenle kutlandı

Lüleburgaz Belediyesi, 1 Eylül Salı günü Yasama Yılı Açılışı ve Belediye Meclisinin görev başlaması nedeniyle tören düzenledi.
Yasama yılının açılışı törenle kutlandı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ile Rasim Arslan,  eski ve yeni Belediye Meclisi Üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Halebak sıcak bir Eylül Ayı gününde yasama yılının açılışını kutlayıp 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlama hazırlığı yaptıklarını söyledi. Lüleburgaz’ı yaşanabilir bir kent yapmak için çalıştıklarını belirten başkan Halebak “Eski ve yeni Meclis Üyelerimizle bugün bir aradayız. Şüphesiz hepsinin kentimize katkıları büyüktür. Günümüzde kentler rant ve değer üretir. Biz değer üretmek adına çalışıyor ve gelecek nesillere bir şeyler bırakmaya çalışıyoruz. 450 yıl önce yapılmış bir külliyenin önündeyiz. Türkiye’de bir kentin ilk kez bir Meclis Binası var. Unutmayalım doğru işler 500 yıl sonra bile ayakta olur. Geçmişimize sahip çıkmazsak geleceğimize sahip çıkamayız” dedi. 2016 yılını Belediye Meclisi olarak Kadın yılı ilan ettiklerini de hatırlatan Halebak “Bugün ülkemizde kadına şiddet ve cinayetler artmış ama bakıyoruz Lüleburgaz’ımızda yok. Neden? Çünkü bizler kadınlarımıza değer veriyoruz. Onlar her alanda idari mevkilerde yer alıyorlar ve kentimizin güzelleştirilmesi için çalışıyorlar” dedi. 1 Eylül Dünya Barış Gününü de kutladı.

 

“Ülkemizi bu hale getirenler şimdi saraylarda”

Daha sonra konuşma yapmak için kürsüye Lüleburgaz’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Meclisi Üyesi Gülperi Ceylan geldi. Eskiden parti ayırımı yapılmaksızın çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ceylan “Şimdi ülkemiz ne hale geldi. Gidin bunu saraylarda oturanlara sorun” diyerek iktidara ve siyasilere çattı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayan Ceylan kadınlar için pozitif ayırımcılık istedi.

Daha sonra kürsüye Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifi Amesia’nın kurucusu Bingül Alış geldi. Lüleburgaz’a gelirken mutlu olduğunu fakat Lüleburgaz’da kadınların başardıklarını görünce mutluluğunun sona erdiğini söyleyip espri yapan Alış, Lüleburgaz’daki başarılı kadınlarla gurur duyduğunu söyledi ve Başkan Halebak’a teşekkür etti. Lüleburgaz’da kadınlarla birlikte bir kooperatif kuracaklarını söyledi.

Konuşmaların sonunda Başkan Halebak, ilk kadın Meclis Üyesi Gülperi Ceylan ve Amasya’dan gelen konuk Bingül Alış’a çiçek verip teşekkür etti.

 

Hüsnü Aldemir kutlama mesaj yolladı

 

Daha sonra yasama yılının açılışına iş yoğunluğu nedeniyle katılamayan mesaj yollayan eski Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir’in mesajı okundu. Erzincan’daki işlerinin yoğunluğu nedeniyle Lüleburgaz’da olamadığını belirten Aldemir mesajında tüm Lüleburgazlılara sevgilerini yolladı.

Konuşmaların sonrasında Trakya Oda Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde ikram yapıldı.

İkramların ardından Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek