Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 03 Eylül 2015, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Savaşa İNAT barışa KANAT

Lüleburgaz'da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Trakya Meslek ve Emek Örgütleri Platformu üyelerinin katılımıyla yürüyüş yapıldı.
Savaşa İNAT barışa KANAT

Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir amir, yürüyüş öncesi Hükümet Konağı önünde bir araya gelen gruba, megafonla dağılmaları aksi halde yürüyüşe katılanlar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

Devrimci işçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Lüleburgaz Kent Konseryi ile CHP,  HDP, ÖDP, EMEP, Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin de katıldığı mitingde katılımcılar; “Saraylar savaş, halklar barış istiyor”,     "Savaşa ve katliamlara karşı birleşelim", "IŞİD'e, emperyalizme, İsrail saldırganlığına hayır" yazılı pankartlar taşıyarak, sloganlar eşliğinde Kongre Meydanı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, savaş ve baskı politikalarına karşı inatla barışı savunacaklarını söyledi.

Savaşların karşısında her zaman dik duracaklarını belirten Beko, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Savaşlarda binlerce insanın katledildiğini anlatan Beko, Dünya Barış Günü'nde tüm dünyaya mesaj vermek için Lüleburgaz'da bir araya geldiklerini ifade etti. 

KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile TTB Başkanı Bayazıt İlhan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, katılımcılara verilen güvercinler ile balonlar havaya bırakıldı. Lüleburgaz’da düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine  CHP Kırklareli Milletvekili Mimar Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Aslan, Necmi İnci, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş,  Belediye Meclis Üyeleri, Şehbender Öztürk,  Deniz Balaban Şahin, Zehra Artan,  Dr. Murat Gerenli, Tarkan Çakır’la birlikte Lüleburgaz, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çorlu’dan yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Yürüyüşte güvenlik güçleri, yoğun bir şekilde güvenlik önlemleri alarak bol bol kamera çekimi yaptı..

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek