Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 02 Eylül 2015, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 805 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"iki yılda 7 bin 14 kişi istihdam edildi"

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, iki yılda 7 bin 14 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Aksoy,  yaptığı açıklamada, işsizlerin istihdam edilmesi, işsizlik oranının düşmesi, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amacıyla çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında işgücü yetiştirme ve işbaşı eğitim programları düzenlediklerini belirten Aksoy, programlar ve açık iş talepleri doğrultusunda ile 2014 yılında 4 bin 378, 2015 yılında ise 2 bin 636 kişinin istihdam edildiğini ifade etti.

 Bu yıl 4 bin 503 kişinin istihdamını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Aksoy, ''Bu yıl ki hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki 3 ay içerisinde bin 867 kişiyi daha işe yerleştirmeyi planlıyoruz. UMEM Projesi kapsamında işgücü yetiştirme ve işbaşı eğitim programları düzenliyoruz. İki yılda 7 bin 14 kişi istihdam edildi. Açık iş talepleri ve programlar ile işsizlerin istihdam edilmesi, işsizlik oranının düşmesi, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amacıyla çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

A.A.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek