Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 02 Eylül 2015, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 1156 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın döner ustası erkeklere taş çıkartıyor

Lüleburgaz ilçesinde eşiyle işlettiği iş yerinde erkek ustalardan döner yapmayı öğrenen Birnur Çece, azmi ile meslektaşlarına adete taş çıkartıyor.
Kadın döner ustası erkeklere taş çıkartıyor

Beş yıl önce eşine yardım etmek amacıyla işletmede bulaşık yıkayan Çece, döner yapmasını öğrenerek işinin başına geçmeyi başardı.

Çece,  yaptığı açıklamada, zaman zaman hijyen ve çalışma kuralları konusunda erkek ustalarla tartışma yaşadıklarını ve bu nedenle döner yapmayı öğrendiğini söyledi.

Kısa sürede döner yapmayı öğrendiğini belirten Çece, kendisini döner yaparken gören vatandaşlarında ilgisi gösterdiklerini ifade etti.

Yaptığı dönerin herkes tarafından beğenildiğini anlatan Çece, döner yapmasını öğrenene kadar büyük zorluklar yaşadığını anlattı.

Yaptığı dönerin erkek döner ustaları tarafından da beğenildiğini bildiren Çece, şöyle devam etti:

"Bu işi bir şekilde kendin öğrenmek zorundasın. Bu işe başlarken eşim ve ustalar ‘yapamazsın, zordur’ diyordu, ama kısa sürede işi öğrenerek olumlu tepkiler almaya başladım. İlk başlarda lokantada anı kurtarmaya, işimi toparlamaya çalıştım. Müşterilerimizin de kadın usta gördükten sonra kalkıp teşekkür etmeleri, bana güç verdi."

Kadınlara gıda sektöründe fırsat tanınması gerektiğini vurgulayan Çece, "Bir kadın olarak lokantamıza gelen müşterilerimizden çok olumlu tepkiler alıyorum. Gelen müşteriler 'işinizi çok güzel yapıyorsunuz' diyerek teşekkür ediyorlar. Eşimde artık buna inandı. Döner ustalığı bir bayanın yapabileceği en güzel işlerden bir tanesi. Özellikle gıda sektöründe kadınlara fırsat tanınması kadınlara daha çok yer verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

 A.A.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek