Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 01 Eylül 2015, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 1518 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 30 Ağustos coşkusu

Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Lüleburgaz’da 30 Ağustos coşkusu

Lüleburgaz'da, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz 65. Mekanize Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Belediye Başkanı Emin Halebak, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Yüzbaşı İsmail Bozkuş, törendeki konuşmasında, Türk tarihine adını altın harflerle yazılmış büyük zaferin 93. yıl dönümünde böyle bir milletin ve bunun bağrından çıkan Türk Ulusunun mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Geçmişi gururla dolu yüce Türk Milleti'nin 30 Ağustos zaferinin, itilaf devletlerine unutulmaz tarihi bir dersin verildiği günün armağanı olduğunu belirten Bozkuş, 30 Ağustos Zaferi’nin her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, aziz Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara uşaklık edenlere karşı kazanılan bir zafer olduğunu kaydetti.

Törenin ardından Kaymakam Kaya, makamında tebrikleri kabul etti.

 

- Babaeski

 

Babaeski Atatürk Meydanı'ndaki törende ise Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Babaeski Kaymakam vekili Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam eden törende konuşan Tankçı Yüzbaşı Tarık Akkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin bağımsızlığını perçinleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından tören askeri birliklerin resmi geçidiyle sona erdi.

A.A.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek