HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 31 Ağustos 2015, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1202 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kasım’da geldiler Kasım’da gidecekler

CHP Kırklareli Milletvekili Mimar Turabi Kayan, önceki gün CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklaması ile hem doğu illerine yaptığı geziyi hem de Trakya ve Türkiye genelini değerlendirdi.Doğu illerinde işsizlik sorununu hat safhada olduğunu belirten Turabi Kayan, AKP hükümetinin Trakya’da çiftçilerin geçim kaynağı olan tarım sektöründe buğday ve ayçiçeğine yeterli fiyatı vermeyin cezalandırdığını söyledi.
Kasım’da geldiler Kasım’da gidecekler

13 yıldan beri ülkemizi yöneten AKP iktidarı Cumhuriyet'imizin kazanımlarını kaybettirme yolunda artık sınıra geldiğini de belirten Turabi Kayan; “7 Haziran 2015'de iktidarı kaybeden AKP bu durumu içine sindirememiş ve 1 Kasım 2015 günü yeni bir genel seçim yapılmasının önünü açmıştır.Bu durum ülkemizde Cumhuriyet döneminde bir ilktir. Kasım’da geldiler Kasım’da gidecekler. 1 Kasım 2015'in AKP'nin sonu olacağına inanıyor hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mimar Turabi Kayan’ın yaptığı basın açıklaması şöyle; “ Öncelikli olarak ülkemizin doğusunda yer alan Erzurum ve Muş illerine yapmış olduğum inceleme gezisi ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istiyorum. 24 Ağustos 2015 Pazartesi ve 25 Ağustos 2015 salı günü Edirne Milletvekili Erdin Bircan,Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile birlikte Genel Merkezi'mizin isteği doğrultusunda Muş ve Erzurum'da incelemelerde bulunduk. İncelemelerde bulunduğumuz bu illerde çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ettik.Esnafın ve halkın dertlerini dinledik.Ziyaretlerimiz sırasında işsizliğin bu illerimizde ileri boyutlarda olduğunu gördük.Devletin ve özel sektörün bu illerde halkın istihdamına yönelik herhangi bir çaba gösteremediğini tespit ettik.Bunun sonucunda da doğu illerimizden batıya göçün kaçınılmaz olduğunu gördük. Genç nüfusun yoğunluğu ve işsizliğin ileri boyutlara ulaşmış olmasının sonuçlarından birisi de bölge gençlerinin değişik siyasal arayışlar içerisinde olmasıdır.Bölgedeki sorunlardan en önemlisi çatışma ortamıdır.Çatışmadan halk son derece rahatsızdır.Çatışma ortamından medet umarak bazı siyasal yapıları tasfiye etme  eğiliminde olan AKP iktidarı, sistemli olarak koalisyon kurmama ve kurdurmama anlayışını benimsemiş görünmektedir. İktidarı hiçbir siyasi partiyle paylaşmak istemeyen AKP kurmayları 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra sürekli olarak kamu oyunu oyalama yoluna gitmiş,yeni bir hükümetin kurulmasını engellemek için elinden geleni yapmıştır.Hükümet kurma görevini 45inci günün dolmasına birkaç gün kala iade eden Davutoğlu'ndan sonra Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi sistemli olarak verilmemiştir.Ülkedeki belirsizlik ve çatışma ortamı ekonomimizi son derece sarsmıştır.Doların hızlı yükselişi Türk Lirasını değersizleştirmeye devam etmektedir.Kısacası ülkedeki bu kaosun sorumlusu halk değil, AKP iktidarıdır.

 Bölgemizdeki sorunlara gelince; Geçen yıl kapılarını çiftçiye kapatan Toprak Mahsulleri Ofisi,bu yıl alım depolarını sınırlı da olsa çiftçiye açmıştır.2002 yılına kadar açık ve kapalı olmak üzere ilimizde 27 alım merkezinde çiftçiye hizmet vermiştir. TMO 2015 yılı itibarı ile 12 alım merkezini kapalı tutarak mevcut alım merkezlerinde uzun kuyrukların oluşmasına neden olmuştur.Bu konu ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na tarafımdan yazılı soru önergesi verilmiştir.Tarım girdilerinin her yıl artmasına rağmen buğdayda uygulanan düşük fiyat ve alım politikaları çiftçimizi iflas noktasına getirmiştir.

 Saygıdeğer Basın Mensupları; Buğdayın dışında bölgemiz insanının en önemli geçim kaynakları ayçiçeği ve pancar üretimidir.Ayçiçeğinde son yıllarda uygulanan düşük fiyat politikaları 3 yıl kadar önce piyasada kilogramı 1.6 TL'nin üzerinde olan ayçiçeği 2015 yılında da aynı düzeyde seyretmektedir. 2014 yılında  Dolar  2.16, Ayçiçeği 1.375  TL idi. Tarım girdilerindeki artış göz önüne alındığında ayçiçeği üreticisini ne kadar zor durumda olduğunu anlamak mümkündür. Pancar kotalarının sistemli olarak düşürülmesi Trakya'mızdaki Alpullu Şeker Fabrikası çalışamaz hale getirilmesine neden olmuştur.   Cumhuriyetin önemli bir değeri olan Alpullu Şeker Fabrikası'nın çalıştırmak halen mümkündür.Ama siyasi irade mısır şekeri ve tatlandırıcı firmalarının  isteklerine boyun eğerek böyle bir yol izlemektedir.Alpullu Şeker Fabrikası'nın çalışır hale getirilmesi için yapmış olduğum girişimler  bugüne  kadar sonuç vermemiştir.Fabrikanın açılmasına dönük çabalarım halen devam etmektedir. Bunun takipçisi olacağım.

13 yıldan beri ülkemizi yöneten AKP iktidarı Cumhuriyet'imizin kazanımlarını kaybettirme yolunda önemli adımlar atmıştır.7 Haziran 2015'de iktidarı kaybeden AKP bu durumu içine sindirememiş ve 1 Kasım 2015 günü yeni bir genel seçim yapılmasının önünü açmıştır.Bu durum ülkemizde Cumhuriyet döneminde bir ilktir. Kasım’da geldiler, Kasım’da gidecekler. 1 Kasım 2015'in AKP'nin  sonu olacağına inanıyor hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

Milletvekili Turabi Kayan’ın basın açıklamasına parti üyeleri de katılarak destek verdi.

Ertan BAYER

                                                                                                                                                   

                                                                                                                                         

                        

                        

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek