33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 28 Ağustos 2015, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den 30 Ağustos açıklaması

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nihal Organ, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili bir açıklama yaptı.
CHP’den 30 Ağustos açıklaması

Organ, açıklamasında Zafer Bayramı’nın Lüleburgaz’da da coşkulu bir şekilde kutlanması gerektiğini söyledi.

Nihal Organ’ın yaptığı açıklama şöyle; “ Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos zaferinin 92. Yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisin de, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.  Zafer Bayramı 1922 yılında 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustosta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharabesi’ni anmak  için kutlanan bayramdır. İlk defa 30 Ağustos 1923 tarihinde kutlanmıştır.    Bu büyük zafer şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli  etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı; Kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Bu zafer sonunda TBMM tarafından Mustafa Kemal’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verildi.   Zafer Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlanır, birçok vatandaş Ankara’da Anıtkabir’i diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına saygı ve şükranlarını sunar .   Atatürk diyor ki; Gençler! Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz  siz almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile insanlıkta üstünlüğün , yurt sevgisinin düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız Ey yükselen yeni kuşak! Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz”

 

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek