HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 28 Ağustos 2015, Cuma 09:21 tarihinde eklendi. 832 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya'dan barışa güvercin

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Trakya Emek ve Meslek Örgütleri Platformu’nca Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde 1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında gerçekleştirilecek basın açıklamasının ardından barış için güvercin uçuracaklarını söyledi.
Trakya'dan barışa güvercin

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan Trakya Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Lüleburgaz'da “Barış Emekle Gelecek” sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirecek. 4 Konfederasyonun genel başkanının da katılmasının beklendiği etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek basın açıklamasının ardından beyaz güvercinler barış için salınacak.

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çatışma, göz yaşı ve acı ortamının ülkenin dört bir yanını sardığına dikkat çekerek şunları söyledi;

“ABD gibi küresel emperyalist güçlerin isteği ve yönlendirmesiyle, uzun süredir Suriye ve Irak’ta savaş sürüyor. Hala kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor, sakat kalıyor, salgın hastalıklar, evsizler, sığınmacılar çoğalıyor. Çağdışı cihatçı IŞİD vb. örgütler en çok kadınların hayatını cehenneme çeviriyor, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor. Milyonlarca savaş mağduru çok kötü koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor, binlercesi, çıktığı umuda yolculuk adı verilen göç yollarında can veriyor. En tepedeki demokrasi tanımaz, iktidar saplantılı akıl, Suriye’deki savaşa nasıl benzin döktüyse, ülkemizde de çatışmaları başlatıp büyüterek, kan ve göz yaşı üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışıyor.”

                “BARIŞÇIL VE DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATILMALI”

Ortadoğu'da iç savaş devam ederken, Türkiye'de daha büyük acıların yaşanabileceğine dikkat çeken Kuday şöyle devam etti;

“Bizler, bir can daha yitmesin, salgın hastalıklar, sakatlıklar toplu ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin, doğaya kıyılmasın diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz. Dahası Suruç Katliamı’nı gerçekleştirenlerin, Ortadoğu’da savaş suçu işleyenlerin, cihatçı çeteleri besleyenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılması gerektiğini söylüyoruz. Akan kan, toprağa düşen canlar üzerinden iktidar ve oy hesabı yapanları bin kez lanetliyoruz. Bizler, Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz.”

      “ÇOCUKLAR ÖLMESİN, BARIŞ HEMEN ŞİMDİ”

Ülkenin dört bir yanında barışı sahiplenmek ve barışa ses vermek adına Emek ve Meslek Örgütleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinin içerisinde olacaklarını belirten Kuday şöyle konuştu;

“Biz emek meslek örgütleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak; 'Çocuklarımız ölmesin barış hemen şimdi' diyoruz. Bunun için 1 Eylül’de ülkemizin dört bir yanında gerçekleşecek barış etkinlikleri içinde olacak, saray darbesini ve savaşı durdurmak için sesimizi daha çok yükselteceğiz. Bu nedenle; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ında içinde bulunduğu Trakya Emek ve Meslek Örgütleri Platformu’nun 1 Eylül 2015 Salı günü Saat 19.00 da Lüleburgaz da yapacağı basın açıklaması için Hükümet Konağı meydanına, Demokratik kitle örgütlerini, Emekten ve Barıştan yana Siyasi partileri ve Tüm yurttaşlarımızı barış için ses vermeye, ortak barış eylem ve etkinliğine katılmaya çağırıyoruz.”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek