Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 27 Ağustos 2015, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 1053 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Son gün 31 Ağustos

Son gün 31 Ağustos

Milletvekili Genel Seçimleri’nin 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacağının Resmi Gazete’de yayınlanmamasının ardından milletvekili aday adayı olmak isteyen Hakimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları,  Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,  Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,  Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,  Belediye başkanları,  Subaylar ile astsubaylar,  Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,  Belediye meclisi üyeleri,  İl genel meclisi üyeleri,  Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar için görevlerinden istifa etmek için son tarih 31 Ağustos 2015 Pazartesi olarak belirlendi.

Öte yandan YSK, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimleri de 26 Dönem Parlamento seçimleri olarak adlandırdı.

YSK seçim takvimini her an açıklaması beklenirken,  seçim takviminin 1 Eylül  2015 Salı günü aday adaylarının başvuruları ile başlayacağı öğrenildi.

Buna göre Kırklareli’de aday olmak isteyen devlet memuru veya seçilmişlerin de en geç Pazartesi günü saat 17.00’e kadar istifa etmesi bekleniyor.

Bilindiği Türkiye 25. Dönem Parlamento seçimlerini 7 Haziran 2015 Pazar günü yapmıştı. Yapılan seçimlerden AK Parti 258, CHP 132 MHP 80, HDP 80 milletvekili çıkarmıştı.

Hiçbir parti tek başına hükümet kurmak için gereken 276 milletvekili sayısına ulaşamadığı için, koalisyon görüşmeleri yapılmış ancak sonuca ulaşılamamıştı.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek