33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 26 Ağustos 2015, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1238 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seçim tarihi kesinleşti; 1 Kasım

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi üzerine koalisyon çalışmaları başlatılmıştı.
Seçim tarihi kesinleşti; 1 Kasım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 günlük hükümet kurma süresi içinde hükümeti kurma görevini sadece AK Parti’ye verdi.

Hükümetin kurulamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçim kararı verdi ve bu karar 24 Ağustos 2015 Pazartesi günün yayınlanan Resmi Gazete’de “7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı 09/07/2015 tarihinden itibaren kırkbeş günlük sürede Bakanlar Kurulu kurulamadığından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ile istişare edilerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 116 ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verilmiştir. Gereğini rica ederim.  Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI” şeklinde yer aldı. Seçim tarihi de dün 1 Kasım 2015 olarak kesinleşti.

Cumhurbaşkanı’nın daha önceden de 1 Kasım’da seçim yapalım açıklamasının bu kararın Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte gözler partilere çevrildi.

Kırklareli’de TBMM’ye 2 milletvekili gönderen CHP, 1 milletvekili gönderen AK Parti ile milletvekili çıkartmayı 4 bin oyla kaybeden MHP’nin milletvekili adaylarını nasıl belirleyecekleri merak konusu oldu.

Vatandaşlar Kırklareli’de 3 büyük partinin milletvekili adaylarını nasıl belirleyeceklerini bir önce kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Partilerin yeniden seçimlere aynı adaylarla mı yoksa değiştirerek mi gireceği merakla bekleniyor.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek