Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Ağustos 2015, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1265 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gurbetçi yıkandı komşu kazansın

Bulgaristan, dönem dönem uygulamaya koyduğu dezenfeksiyon sisteminden en çok gurbetçi sezonunda para kazanıyor.
Gurbetçi yıkandı komşu kazansın

Bulgaristan hazinesini maddi açıdan rahatlattığı için "altın göl" olarak bilinen uygulama kapsamında, Türkiye'den geçiş yapan araçlar, sensörlü çalışan ve ilaçlı su sıkan fıskiyeler tarafından kısa süreliğine yıkanıyor.

Bulgaristan, bu işlem için 3 avro ücret alıyor.

Daha önce de uygulamaya konulan ancak aksaklıklar nedeniyle uzun süredir uygulanmayan dezenfeksiyon sistemi temmuz ayı sonlarında yeniden devreye alındı. 

- Uygulama karışıklığı

Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı'nın, 2011'de şap hastalığına karşı Kapıkule'den geçen otomobilleri dezenfekte etmeye başlamasıyla "altın göl" olarak anılmaya başlanan uygulama, özelleştirilmesi sonrasında işlemin ilaçlı su yerine musluk suyuyla yapıldığı iddiaları üzerine  iptal edilmişti. Bulgaristan bu tarihten sonra zaman zaman uygulamayı kaldırdı, özellikle yaz aylarında ara ara sürdürdü.

Komşu, bu dönem dezenfeksiyon uygulamasına temmuz ayı sonlarında yeniden başladı.

- Ağustosta gölden "altın" fışkırıyor

Gurbetçi yoğunluğunun yaşandığı Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki dezenfeksiyon sistemi en çok gurbetçilerin dönüş yolunda çalışıyor.

Yurtdışında yaşayan gurbetçiler izinlerini geçirmek üzere geldikleri Türkiye'den ayrılışlarında en çok Kapıkule'yi kullanıyor, Bulgaristan'a geçen her araç, bu ülkenin hazinesine dezenfeksiyon ücreti olarak 3 avro bırakıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre Kapıkule'den en çok araç temmuz, ağustos ve eylül aylarında gurbetçilerin dönüş zamanlarında çıkış yapıyor. 

İstatistiklere göre geçen yıl Kapıkule'den 480 bin araç çıkış yaptı. Bu araçlardan 205 bini temmuz ve ekim aylarında çıkışını gerçekleştirdi. Bu dönem çıkışların en yüksek olduğu ağustos ayında da 112 bin araç Kapıkule'den Bulgaristan'a giriş yaptı.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek