Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 18 Ağustos 2015, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 853 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saraçlar Caddesi’ne fıskiyeli soğutma

Hava sıcaklığının 38 dereceye yaklaştığı Edirne'de vatandaşlar, şehrin en kalabalık noktalarına kurulan açık hava soğutma sistemiyle serinledi.
Saraçlar Caddesi’ne fıskiyeli soğutma

Edirne Belediyesi, Saraçlar Caddesi'ne 200 fıskiyenin yer aldığı soğutma sistemi kurdu. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar fıskiyelerin altına girerek serinleme fırsatı buldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üstüne çıktığını, Edirne'nin bu tür sıcaklıklara alışık olmadığını belirtti.

Aşırı sıcaktan dolayı vatandaşların artık dışarı çıkamaz hale geldiğini, bu durumun esnaf ve turistleri de etkilediğini anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

''Biz de bunu biraz olsun engelleyebilmek için genelde özel işletmelerde olan açık hava serinletme sistemini trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nin tamamına yaptık. Sistem adeta klima etkisi yaratarak vatandaşların daha rahat dolaşmasını sağlıyor. Şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldık. İnsanlar sokağa çıkmaya, alışveriş yapmaya başladı. Aldığımız bilgiye göre Türkiye'de ilk kez böyle büyük bir alanda bu sistem kullanılıyormuş. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.''

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek