Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 29 Temmuz 2015, Çarşamba 09:25 tarihinde eklendi. 842 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bağ Kur borcunu sildirmede son hafta

Nisan 2015 sonu itibarıyla 12 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur'lu esnaf, temmuz sonuna kadar borçlarını ödemeleri durumunda, bu süre emekliliklerine eklenecek.
Bağ Kur borcunu sildirmede son hafta

Bağ-Kur’lunun emekli olabilmesi için prim borcunun bulunmaması şart. Emeklilik için gerekli şartları sağlayan bir kişi SGK’ya başvurduğunda prim ödemesi yeterli olmasına rağmen emekli olamayabilir. 

Emekli olmasına yetecek kadar primi ödedikten sonra kendi işini yapmaya devam eden ve prim ödeyemeyen bir kişi prim borcu bulunması nedeniyle emekli olamaz. Borç yapılandırması sonrası bu durumdaki kişiler için emeklilik yolu açılacak. Örneğin; 5 yıldır prim borcu bulunan ve emekliliği için 2 yıl prim ödemesi yeterli olan kişiler de bu düzenleme sonrası emekli olabilecek.

SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLAN

Kendi primini ödeyen Bağ-Kur’luların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için 60 günden fazla prim borcunun bulunmaması gerekiyor. Prim borcu bulunan pek çok Bağ-Kur’lu sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. 

Bu düzenleme sonrası prim borcu silinecek kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Böylece, Bağ-Kur’luların hastane önündeki çilesi de bitmiş olacak.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Ahmet ÇOBAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek