Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Temmuz 2015, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 792 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emeklilerin bankası değişti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının Ziraat Bankası yerine Denizbank’tan ödenmesine karar verdi. İmzalanan protokol ile Temmuz ayından itibaren emekli olanlar maaşlarını Denizbank’tan alacak.
Emeklilerin bankası değişti

Protokole göre, Ülke genelinde şubesi az olan Denizbank PTT ile anlaşma imzalayacak ve şubesinin bulunmadığı yerlerde, emekliler maaşlarını PTT’den alacak.  Banka PTT’ye belli bir komisyon ödeyecek.

Protokole göre SGK, vatandaşa ödediği tıbbi malzeme bedellerini de Denizbank üzerinden yapacak. Denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden, kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Bu şubelerden maaşlarını almaları gereken emekliler PTT’ye yönlendirilecek.

EMEKLİYE PROMOSYON PARASI 

Banka maaş almaya başlayacak emeklilere 300 lira promosyon parası verecek. Ancak bunu kabul eden emekliler üç yıl boyunca bankasını değiştiremeyecek. Diğer bankalarla yapılan protokollerdeki “Üç ay önce haber vermek kaydıyla kurum (SGK) sözleşmeyi fesh edebilir” maddesi ise bu protokolde bulunmuyor. Protokolü doğrulayan bir SGK yetkilisi, banka değişikline neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek