Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 28 Temmuz 2015, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 963 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan Yunanistan’daydı

Batı Trakya Türklerinin haklarının savunucusu Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 20. yıldönümünde Gümülcine'de, kurucusu olduğu Demokrasi, Eşitlik ve Barış Partisi'nin düzenlediği törenle anıldı.
Turabi Kayan Yunanistan’daydı

Sadık Ahmet'in memleketi olan Gümülcine'deki kabrinde düzenlenen törene, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Avrupalı Türk azınlığı temsil eden siyasetçilerin yanı sıra, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın beraberindeki AKP milletvekilleri ile CHP Kırklareli milletvekili Turabi Kayan katıldı. 

 

Törende, Batı Trakya'daki Türk azınlığın sesini dünyaya duyuran Sadık Ahmet'in mücadelesi ve kendisinden sonra gelenlere bıraktığı manevi miras üzerine konuşmalar yapıldı. Turabi Kayan'ın törende yaptığı konuşmada şu noktalar öne çıktı:

 

"Azınlıkların hakları korunmadığı müddetçe, barışın kardeşliğin ve dostluğun zor kurulacağını dünya toplumları artık görmelidir. Bir ülkede, o ülkenin azınlıklarına verilen haklar ne kadarsa o toplumun uygarlığa katkısı da o kadar olacaktır. Artık görmek gerekir ki azınlıklar, bulundukları ülkeler için bir tehlike değil bir şanstırlar. Şanstırlar çünkü anavatanlarıyla bulundukları ülke arasında ekonomik, siyasal ve kültürel köprüler kurarlar. Bunların mutlaka önemsenmesi gerektiğine ve azınlıkların bu köprü niteliğini güçlendirecek çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum. Batı Trakya Türk azınlığının değişmez önderi Sadık Ahmet gibi liderler kolay yetişmiyor. Dr. Ahmet'in verdiği mücadele gelecek kuşaklara, Yunanistan'daki Türk azınlığın olduğu kadar dünyanın diğer ülkelerindeki azınlıkların mücadelesine de örnek olacaktır."

 

Vekil Kayan, Gümülcine'ye yaptığı ziyaret süresince Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi ile temaslarda bulundu. 

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek