33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 27 Temmuz 2015, Pazartesi 09:22 tarihinde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güreş sevdasına Selimiye'nin bahçesinde yattılar

Edirne'ye 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için yurdun çeşitli yerlerinden gelen onlarca kişi, otellerde yer bulamayınca Selimiye Camisi bahçesi ve parklarda uyudu.
Güreş sevdasına Selimiye'nin bahçesinde yattılar

Güreşleri izlemek için Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Antalya'dan gelen güreşseverler, otellerde yer bulamayınca "Bedava Palas" olarak nitelendirdikleri cami bahçesi ve çevresindeki parklarda sabahladı.

Hazırlıklı gelenler portatif çadırlarında, hazırlıksız olanlar ise altlarına karton sererek dinlendi. Uyku tulumu, tencere, tava, çaydanlıklarıyla geldikleri alanda adeta kamp kuran bazı güreş tutkunları, konaklamanın yanı sıra yemek ihtiyaçlarını burada giderdi.

Manisa'dan gelen Sadık Sidan, AA muhabirine, güreşlere geldiklerinde otellerde yer bulamadıklarını ve hemen hemen 15 yıla yakındır bahçelerde, parklarda yattıklarını söyledi.

Balıkesirli Mustafa Ayan da güreş sevgisinin her türlü zorluğu çekmeye değdiğini belirterek, "Bizim için nerede yattığımız önemli değil, önemli olan kültürümüzü yaşatmak" dedi.

Yanlarında getirdikleri malzemelerle kahvaltı hazırlayıp çay demleyen sporseverler, daha sonra battaniyelerini toplayarak güreşlerin yapılacağı Kırkpınar Er Meydanı'na doğru yol aldı.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek