Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Temmuz 2015, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1091 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özürleri kabahatlerinden büyük

İlçemizde bulunan Eğitim Kurumları yönetim olarak alarm veriyor. Gazetemizde yer alan haberlere istinaden özürlerini düzeltme yoluna gitmeyen bazı okul yöneticileri, gazetemizi tehdit etme yoluna giderek eksikliklerini örtbas etmeye çalışıyorlar.
Özürleri kabahatlerinden büyük

Çok değil! daha 3-4 yıl önce ilçemizdeki eğitim kurumların başarılarını aynı sütunlarda okurlarımıza paylaşmaya yer yetiştiremiyorduk. Türkiye çapında elde edilen başarılar, çok sayıda öğrencimizin dereceli sonuçları hepimizin haklı gururu oluyordu.

Ancak ne olduysa oldu; 1,5-2 yıllık bir süre içerisinde, ilçemizde milli eğitime bağlı bir çok okulda yönetim zafiyetleri boy göstermeye başladı.

Son bir yıl içerisinde meydana gelen bazı olaylar ve öğrenci velilerinin sürekli şikayetleri; bu boyutun azımsanmayacak ölçüde olduğunu gözler önüne sermeye başladı.

Peki, son bir yıl içerisinde neler oldu? Hangi okullarımızda bu zafiyet zarar verecek boyutlara geldi. Gazetemizde yayınlanan hangi habere etkililer ne cevaplar verdi?

İMAM HATİP ORTAOKULU

İlk olarak, gazetemizde daha önce köşe yazarlığı yapan, bir yazarımızın evinin karşısında bulunan İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili bir tenkit ve yorumuyla ilgili olaylar başladı. Yazarımız, o gün itibariyle okul bahçesinin öğrencilerin ders saati dışında da kullanıma açılmasını teklif etti. Bu yazı üzerine sanki yer yerinden oynadı.  Önce okul müdürü, bu yazıyı maksatlı ve gerçek dışı bulduğunu belirten bir tekzip yazısı yayınlatmak istedi.  Halbuki, köşe yazarımız, okul kapılarının ders saatleri dışında kapalı olduğunu fotoğraflayarak belgelemişti. Bu nedenle tekzip gazetemizde yer bulmadı. Tekzip yayınlanmayınca, tekzibi gönderen şahıs, gazetemizi arayarak ithamlarda bulundu. Halbuki bir yerel gazetenin, okul bahçesinin gençlerin kullanımına sunulmasının dışında nasıl bir hedefi, nasıl bir maksadı olabilirdi. Yapılması beklenen tek şey, “Okul bahçemiz okul saatleri dışında da gençlerimizin kullanımına sunulmuştur” cümlesini duymaktı. Ama yetmedi! Bu yazının ardından bizlerden hiçbir görüş ve bilgi istenmeden o gün ki İlçe Kaymakamı imzası ile bir tekzip daha gönderildi. Olayın gerçek dışı olduğu tekrarlanıyordu. Halbuki, haberi yapan bizlere sorsalardı memnuniyetle olayın gerçek olduğu fotoğraflarla gösterilebilirdi. Ama haber kaynağına sorulmadan haberin, kendisi dinlendi. O gün için ilçemizin tek güvenlik kamerası bulunmayan okulunun yetkilileri, nasıl bir done sunuş ve tekzip bize gönderilmişti. Anlaşılacak gibi değildi.

ATATÜRK LİSESİ

Daha sonra olaylar durmadı. İkinci olarak; İlçemizde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrenci olayları olduğu duyumu alınmış, velilerden konuyla ilgili gelen şikayetler üzerine haber gazetemizde yer bulmuştu. Öğrenci velileri, okulda bazı öğrenciler arasında sağ-sol tartışmalarının yaşandığını ve bu olaylarda bir okul müdür yardımcısının olaylara taraflı olarak müdahil olduğunu belirtiyorlardı. Yaptığımız incelemelerde olayların olduğu kesindi. Aynı günlerde söz konusu okulun yetkililerinin “Avrupa Projesi” diyerek kopya çeken öğrencilerini bir video klip yaparak sosyal paylaşım sitelerinde yayması da, ayrı bir gündem yaratmıştı. Ancak; öğrenciler arasında siyasi çatışmanın daha da büyümemesi için bu klip ve okulda yaşanan olaylar tarafımızdan yalnızca bir kere gündeme getirilmiş, bir anlamda öğrencilerin huzuru ve güvenliği için “pas” geçilmişti. Çok değil, aradan 2-3 ay gibi kısa bir süre sonra aynı eğitim kurumunda, aynı yöneticiler,  Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle “Milli Yas”  ilan edilmesine rağmen bayrağı indirilmeyen tek okul oluyordu. Bu sefer haber gazetemizde “pas” geçilemezdi ve haber yer buldu. Okul idarecileri, gazetemizi arayarak tehditler savuruyordu. Yine diğer okulda olduğu gibi “Maksat ve gerçekdışı” suçlamalar yöneltiliyordu.  Ama gazete haberinde fotoğraf ve fotoğrafın çekildiği tarih belliydi. Bunun üzerine okul idarecileri “Gazetinizi artık okulumuza göndermeyin” diyerek olaylardan sıyrılmayı tercih etti.  Halbuki yapılması beklenen yine tek bir şey vardı. İhlalin kabul edilip, düzeltilmesi idi.

RAMAZAN YAMAN İLKOKULU

Ve yaşanan son olay! Sosyal paylaşım siteleri üç günden beri yıkılıyordu. Lüleburgaz’da eğitim veren Ramazan Yaman İlkokulu’nda ihmal olduğu yazıyordu. Bunun üzerine büyük ilgi gören haber, gazetemizde de yer buldu.  Muhabirimiz tarafından yerinde yapılan incelemenin ardından yazılanların doğru olduğu, okul bahçesinde tek bir yetkilinin olmadığı ve okul bina kapısının da kitli olduğu tespit ediliyordu. Gazetemizde yer alan haber ses getirmiş olmalı ki; okuldan bir bayan idareci gazetemiz yetkililerini aradı. Alışık olduğumuz suçlama bayan idareci tarafından da yenilendi. Yaptığımız haber yine “maksatlı ve gerçek dışı” olarak değerlendiriliyordu. Bu sefer farklı olarak da yetkili bayan “Sizinle yargıda görüşeceğiz” diye de tehdit savuruyordu. Halbuki; hem gazete haberimizde, hem de sosyal medya haberlerinde, her şey gün gibi apaçık ortadaydı.

SONUÇ

“Gelenin gideni arattığı” bir ortama doğru gitmek ve böyle bir söylemle kimseyi karalamak niyetinde değiliz. İlçemizde bulunan her okul, bizim ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Sendikasına göre idareci seçmek yerine hak edenin idareci yapıldığı bir ilçe olmak istiyoruz. Yaptığımız her haberi arkasındayız. Ancak idarecilerimiz de arkasında duracağı eserler bırakmayı ilke edinmeli. Ülkenin geleceği ile oynamamalı. İlçemizde eğitim veren hiçbir okul ile ilgili, hiçbir maksadımız olamaz. Zaten ne gibi bir maksadımız olabilir, bunu da anlamış değiliz.

Bu çocuklar bizim. Bu ülke hepimizin. Bu çocukların da sizlere emanet edilmiş olduğunu lütfen unutmayalım.

Murat Mahir ALTAN

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek