HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Temmuz 2015, Çarşamba 09:31 tarihinde eklendi. 1083 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Longoz Ormanları, 24 saat izlenecek

Kırklareli'ndeki, Türkiye ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, kurulan kameralar sayesinde 24 saat izlenebilecek.
Longoz Ormanları, 24 saat izlenecek

Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İhtiyar, yaptığı açıklamada, "Longoz Ormanları Milli Parkı'nın İzlenmesi ve Tanıtımı" projesi kapsamında bölgeye, 454 bin lira bütçeyle 5 kamera konulduğunu söyledi.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada'da bulunan tanıtım merkezinin internet üzerinden 24 saat yayın yapacağını belirten İhtiyar, projeyle yıl içerisinde 25 bin kişinin Longoz Ormanları'nı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

- Kameralar güneş enerjisiyle çalışacak

İhtiyar, projeyle ziyaretçi sayısının da artacağına inandıklarını vurgulayarak, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların da kameralar aracılığıyla ormanı görebileceklerini dile getirdi. 

Ormanda bulunan tür çeşitliliğine ilişkin bilgi veren İhtiyar, "Bu güzellikler kesinlikle ziyaret edilerek görülmeli. Bu kameralar sayesinde, 5 göle sahip, 671 bitki, 481 kuş, 61 memeli, 28 tatlı su balığı, 311 böcek, 25 sürüngen türünü içerisinde barındıran Longoz Ormanları, 24 saat ziyaret edilebilecek" dedi. 

İhtiyar, güneş enerjisiyle çalışacak kameraların 360 derece dönebilme, gece görüşü gibi özelliklere sahip olduğunu anlattı.

- "Longoz Ormanları artık daha güvenli"

İhtiyar, projeyle Longoz Ormanları'ndaki güvenlik tedbirlerinin de arttığına dikkati çekerek, ekipler tarafından izlenen kameraların, olumsuzluk halinde anında müdahale etmeye de katkı sağlayacağını söyledi.

Bu projeyle ormanlara zarar verilmesinin de önüne geçilebileceğini aktaran İhtiyar, projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

İhtiyar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle herhangi bir olumsuzluk karşısında anında müdahale edilecek. Proje sayesinde ormanlarımız hem fazla kişi tarafından ziyaret edilmiş olacak hem de daha güvenli bir ortama kavuşacak. Bu kadar büyük bir alanı ekiplerin koruması biraz zor oluyordu. Projeyle artık güvenliği sağlamak daha kolay olacak."

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek