Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 04 Temmuz 2015, Cumartesi 09:33 tarihinde eklendi. 1122 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız”

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu’nca 2 Temmuz Perşembe günü Kongre Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması ile 22 yıl önce Sivas Katliamında öldürülen aydınlar anıldı ve bulunamayan sorumluları lanetlendi.
“Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız”

CHP Lüleburgaz eski Milletvekili Avukat Turgut Dibek, CHP İlçe Başkanı Alaattin Güncer ve çok sayıda Lüleburgazlı vatandaşın katıldıkları basın açıklamasına tüm sendikalar destek verirken Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği de ilk kez Emek ve Demokrasi Platformu içinde yer aldı.

Basın açıklamasında şunlara yer verildi;

“Otoriter, gerici ve faşizan zihniyet, bundan tam 22 yıl önce Sivas Madımak Otelinde 35 ilerici, aydın, yurtseverimizi yakarak katletti. Sivas’ta kendini gösteren gerici zihniyet bugün Ortadoğu’da İşid maskesiyle insanları diri diri yakmaya, insanlığa ait tarihi, kültürel yerle bir etmeye devam ediyor.

1993 yılında Sivas’ta yaşananlar, tıpkı Çorum’da, Maraş’ta, Malatya’da devlet destekli ırkçı/gerici saldırılar ve bizzat “devlet” tarafından yönlendirilen 1 Mayıs 77 Taksim, Gazi ve Ümraniye Mahalleleri ve de Roboski’de yaşananlar gibi, yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biridir.

Bu katliamların ardındaki gerçekler hala ortaya çıkarılmadığı gibi Sivas Katliamının failleri de zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarılmıştır. Cezalandırılmaları bir yana, ülkeyi faşizmin karanlığıyla kuşatanlar ve Sivas’ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makamlar ve payeler verilerek ödüllendirilmiş, failler “kahraman” olarak ilan edilmiştir.

Sivas Katliamına ilişkin nefret ve insanlık suçlarını özendirici nitelikteki zamanaşımı kararı, bugün iktidar anlayışının reddettiği bütün kimlik, inanç grupları ve mezheplerine yönelik yeni katliamlara zemin hazırlamış, ırkçı-şoven anlayışla halklar arasındaki mesafe daha da açılmıştır.

AKP Hükümeti, iktidara geldiği tarihten bu yana farklı dilleri, inançları ve farklı kültürleri “tek dil, tek din, tek millet” anlayışıyla baskılayarak gerici zihniyetin kendisini yeniden yeniden üretmesine olanak sağlamış, mezhepçi ve otoriter anlayışla halkların barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama zeminini zehirlemek istemiştir.

Unutulmasın ki insanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır!

Burada toplanmamızın amacı, bundan 22 yıl önce 2 Temmuz’da Sivas’ta yaşananları hatırlamak, Sivas’ın Çorum’un, Malatya’nın, Maraş’ın, 1 Mayıs 77 Taksim’in, Roboski’nin, Gezi direnişinin, 5 Haziran’da Diyarbakır’da kaybettiklerimizin hesabını sormaktır.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, katliamı gerçekleştirenleri ve destekçilerini bir kez daha lanetliyoruz! Üzerimizdeki bütün baskılara rağmen, ülkemizi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz.

Kirli ve karanlık tarihin parçalarından birisi olan Sivas Katliamının hesabı sorulmadan, gerçek sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadan bu dava kapanmayacaktır” denildi.

Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serbülent Avcı da yaptığı konuşmasında “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçti. 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 22 yıldır yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Sivas’ta ülkemizin aydın, yurtsever, yüz akı sanatçıları başta olmak üzere 37 canın katledilmesi tarihimizin en acı, en karanlık süreçlerinden biridir ve halen ülkemizin kanayan yarasıdır. Madımak kıyımı sadece 37 aydının katledilmesi değildir. Aynı zamanda çağdaşlığa, uygarlaşmaya, Atatürk devrimlerine, laik Cumhuriyet kazanımlarına bir başkaldırıdır. Sivas katliamının aradan 22 yıl geçmesine rağmen her geçen yıl daha büyük ve kitlesel bir öfke ile lanetlenmesi, ülkemizin gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim olmayacağının en somut göstergesidir. Demokrasinin barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinin kararlılıkla savunulması; Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu bu sancılı süreçte ayrı bir önem taşımaktadır.

22. yılında yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyor, katliamı yapanları, onları koruyan kollayan ve destekleyenleri nefretle lanetliyoruz. Sivas’ı unutmadık, unutmayacağı ve unutturmayacağız” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek