HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 03 Temmuz 2015, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gündoğdu’dan Sivas olayları açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 22 yıl önce Sivas'ta yaşananların, yalnızca yakınlarını yitirenler için değil, Türkiye için de kara bir sayfa olduğunu bildirdi.
Gündoğdu’dan Sivas olayları açıklaması

Günoğdu, Sivas olaylarının 22. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının yıl dönümünde yüreklerin bir kez daha yandığını belirtti.

Madımak olaylarının insanlık suçu olduğunu ifade eden Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti:

"22 yıl önce Sivas'ta yaşananlar, yalnızca yakınlarını yitirenler için değil, Türkiye için de kara bir sayfadır. Yaşanan her katliam, çağdaşlığa, demokrasiye, laikliğe, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. Madımak’ta yaşanan ülkemizin ortak acısı olarak tarihe geçmiştir. Bizler her zaman zulmün, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, yolsuzluğun karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zulme uğrayan; haksızlıkla, hukuksuzlukla karşılaşan herkesi korumak, haklarını sonuna kadar savunmak bizim mücadelemizin bir parçasıdır. Bizler, insan yakanları nefretle lanetlerken, insanlıktan çıkanlara benzemeyi de reddediyoruz. Yaşamın her anında, dünyanın neresinde olursa olsun insanlık suçunu kınayacağız, lanetleyeceğiz ve hukuk önünde hesap sormayı asla ihmal etmeyeceğiz."

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek