Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 02 Temmuz 2015, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1175 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Keşan’daki linç girişimine 44 tutuklama

Keşan'da dört gün önceki linç girişimine ilişkin 700 polisin katıldığı huzur operasyonunda, 44 kişi gözaltına alındı.
Keşan’daki linç girişimine 44 tutuklama

Keşan'da 27 Haziran'da çoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı Yenimescit Mahallesi'nde iki kişiye linç girişiminde bulunanların yakalanması amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında, ilçenin Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve Edirne emniyet müdürlüklerinden takviye ekiplerin de aralarında bulunduğu 700 polisin katıldığı operasyonda, Türkiye Roman Platformu Genel Başkanı ve Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı'nın da aralarında bulunduğu 44 kişi yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede huzuru bozma, yağma, tehdit ve polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 44 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gözaltına alınanların aileleri ve yakınları, Keşan Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Adliyesi önünde toplanarak operasyonu protesto etti. Güvenlik güçleri, emniyet ve adliye binası önünde önlem aldı.

 

- Linç girişimi

 

Yenimescit Mahallesi’nde vatandaşlar, 27 Haziran'da, çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle motosikletli iki kişiyi kovalamış, kaçmak isteyen motosikletlilerin çarptığı iki çocuk yaralanmıştı.

Kazanın ardından motosikletten inerek yaya olarak kaçmaya çalışan iki kişiden biri Kurtuluş Caddesi'ndeki bir pastahaneye sığınmış, yaklaşık bin kişilik kalabalık pastanenin camlarını kırarak, kaçan vatandaşı linç etmek istemişti.

Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, pastane önünde havaya ateş edip, biber gazı sıkarak kalabalığı dağıtmış, linç edilmeye çalışılan kişiyi kurtarmıştı.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek