Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 19 Haziran 2015, Cuma 09:42 tarihinde eklendi. 1022 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya Peyniri marka haline geliyor

Trakya’da süt ve süt ürünleri imalat sektörünün küme koordinasyonunun sağlanması, farkındalığının arttırılması ve etkinleştirilmesi amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında süt üreticileri birlikte çalışma ve yatırım yapma konularını konuştu.
Trakya Peyniri marka haline geliyor

Kırklareli’nde bir işletmede gerçekleştirilen yemekli toplantıya Trakya Süt Sanayicileri Derneği üyeleri, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve ajans çalışanları katıldı. Akşam yemeğinden sonra başlayan toplantının açılış konuşmasını Genel Sekreter Mahmut Şahin yaptı. Şahin konuşmasında süt kümelenmesine verdikleri önemin altını çizerek şunları söyledi:” Hepinizin bildiği gibi bir süredir Trakya’nın güçlü sektörlerinin kümelenmesi için neler yapabiliriz bunu araştırıyoruz. Süt kümelenmesi de bu kapsamda önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Kümelenme dendiğinde akla daha çok birlikte hareket etmek, birlikte çalışmak geliyor. Biz de bugün burada süt sanayicilerinin hangi alanlarda birlikte hareket edebileceğini konuşacağız. Sektörün sorunlarının çözümü birlik halinde çalışmaktan geçiyor, siz birlik olduğunuz takdirde arkanızda devletin desteğini göreceksiniz.”

Genel Sekreter Şahin’in konuşmasından sonra Planlama Birimi Uzmanı Ertuğ Güney Trakya’da süt sektörünün son durumunu dünya ile karşılaştırarak anlattı. Türkiye’nin dünyanın en fazla peynir üreten ve tüketen ülkelerinden biri olduğuna vurgu yapan Güney, sektörün büyümesi için önünün açık olduğuna vurgu yaptı.

Toplantının son bölümünde ise sanayiciler karşılaştıkları sorunlar konusunda görüşlerini açıkladılar. Karşılıklı görüşlerin açıklanmasından sonra üç konuda çalışma başlatılması kararı alındı. Bunlardan birincisi üreticilerin karşılaştığı sorunların başında gelen üretim sonucunda oluşan stok maliyetlerinin işletmelere getirdiği yük oldu. Süt sanayicilerinin bir borsa kurmaları ve stokta bekleyen ürünün emtia kredisine karşılık olarak kullanılması konusunda çalışma başlatılmasına karar verildi. Uzlaşılan ikinci konu ise Trakya markası adı altında üretim ve pazarlama yapılması oldu. Trakya peynirinin tüm Türkiye’de tanındığı ancak bölgesel işaret alınmadığı için Trakya dışında da üretildiğine vurgu yapan katılımcılar alınacak işaret ve markalaşma çabaları ile ürünün daha değerli hale geleceğini belirttiler. Günün uzlaşılan üçüncü maddesi ise Almanya veya İtalya’da birlik, kooperatif şeklinde hareket eden süt kümelerinin ziyareti ve deneyimlerinden yararlanılması konusu oldu. 

Toplantının sonunda Trakya Süt Sanayicileri Derneği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri Ramazan ayında tekrar bir araya gelme konusunda fikir birliğine vardılar.

 

Haber Merkezi

 

   

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek