HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 30 Mayıs 2015, Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi. 1023 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareliler Festival Alanına Akın Etti

Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl 25. sini düzenlediği Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti.
Kırklareliler Festival Alanına Akın Etti

Festival alanında düzenlenen geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.            

Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl 25. sini düzenlediği Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti.

Festival alanında düzenlenen geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yaptığı gecede ilk olarak sahneye Bursa’dan gelen kardeş Nilüfer Belediyesi’nin Halk Dansları topluluğu çıktı.

Daha sonra sırasıyla; Çin Halk Cumhuriyeti kardeş şehir Suining akrobasi gösterisi, Blues Of Rumeli, Faruk Demir ve son olarak Ottoman Tiyatral Dans topluluğu sahne aldı.

Gecede bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, Kırklareli halkının en iyisini ve en güzelini hak ettiğini söyledi.

TOPLUMU AYAKTA TUTAN KÜLTÜREL ZENGİNLİK VE KÜLTÜREL KİMLİKTİR…

Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kesimoğlu ‘’ Sevgili dostlar, aileyi, toplumu ayakta tutan kültürel zenginlik ve kültürel kimliktir. Burası Kırklareli, burası Trakya. Bizim olmazsa olmazlarımız var. Bizim, kırmızı çizgilerimiz var. Biz eğlenmeyi de severiz, gezmeyi de severiz. Ama burada Kırklareli’nde, Trakya’da yaşayan herkesin boyu kadar yüreği vardır. O yüreklerde, insan sevgisi, ulus sevgisi, vatan sevdası vardır, cumhuriyet aşkı vardır ve o yürekte Mustafa Kemal sevdası vardır. Burası Kırklareli, burada laik cumhuriyetin yılmaz savunucuları yaşar. Burada, Zübeyde Ana’lar her gün yeni bir Mustafa Kemal doğurur. Burada yaşayanların nabzı Mustafa Kemal diye atar’’ diyerek sözlerine başladı.

BENİM KIRKLARELİ’M HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR…

Bu yıl dolu dolu bir festival programı hazırladıklarını ifade eden Kesimoğlu ‘’ Bu yıl ki programımızda birbirinden değerli sanatçılar, yazarlar, gruplar var. Söyleşiler, dinletiler, sergiler, spor müsabakaları ve bir birinden güzel etkinlikler var. Benim Kırklareli’m her şeyin en güzeline layıktır. Biz bunu başarmak için arkadaşlarımız ile birlikte çok güzel program hazırladık. Umarım, sizlerde beğeneceksiniz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek