Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 25 Mayıs 2015, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1352 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Deresi tekrar elden geçmeli!

Lüleburgaz Deresi’nde ıslah çalışmaları en son 2009 yılında yapılmıştı.
Lüleburgaz Deresi tekrar elden geçmeli!

Özellikle de 13 Şubat 2010 tarihinde Lüleburgaz Deresi ve çevresinde meydana gelen taşkın sonrasında Devlet Su İşleri (DSİ) Lüleburgaz Deresi’nde (Taşköprü Mevkii) başlattığı ıslah çalışmalarını Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Pınarhisar İlçesi yönünde devam ettirmiştir.

 

Kipa’nın güney kısmından başlayarak, otogar köprüsünün sağı ve solu, Taşköprü’nün sağı ve solu itibarıyla Yıldırım Mahallesi’nde bulunan küçük yaya köprüsüne kadar yapılan ıslah çalışmaları daha sonra devam ederek Tugay Bölgesi itibarıyla aradaki köyleri de kapsayarak Pınarhisar - Kaynarca Beldesi kavşağına kadar tamamlanmıştır. Genel sonuç oldukça olumlu olmuştur. DSİ’yi o gün de kutlamıştım şimdi de kutluyorum. O gün bu çalışma yapılmasaydı, taşkın olduğunda dere boyunda bulunan yerleşimler çok zarar görecekti. Hatta can kaybı dahi yaşanabilirdi.

 

Çalışmalar süreklilik arz etmelidir.

 

DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar havalar ve koşullar uygun olduğu sürece aralıklarla devam etmelidir. Özellikle köy merkezlerinde istinat duvarları yapılmış olması hem şekil olarak hem de güvenlik açısından yerinde bir çalışma olmuştur. Aynı istinat duvar çalışmalarının planlı şekilde Lüleburgaz Deresi’nde de (yerleşim sınırları dahil) uygulaması yapılmalıdır. Hem taşkın sorunu yaşanmayacak hem de çağdaş bir kent görüntüsüne kavuşmuş olacağız.

 

Ayrıca, dere yataklarının içine fidan dikilmemesi ve vatandaşlarımızın kendi ekim alanlarının dışına taşarak fidan dikmemesi gerekir. Aksi takdirde ıslah çalışmaları yapılırken sorun yaşanmakta, işler aksamaktadır. 

 

Üç ay önce hiç yağmur yağmadığı halde bir anda yaşanan taşkın başta Tatarköy olmak üzere Lüleburgaz sınırları içinde Aşağı Sanayi Sitesi başta olmak üzere birçok noktada maddi zarara yol açmıştı. Lüleburgaz Deresi’nde yaşanan taşkının tekrar yaşanmaması, afete dönüşmemesi için DSİ yetkililerinin bugünlerde tekrar bir çalışma yapmaları yararlı olacaktır.

 

Yaşam çevrene sahip çık!

 

Hakan Dedeoğlu - LÜLEBURGAZ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek