Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 02 Mayıs 2015, Cumartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1489 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs İşçi Bayramı Lüleburgaz’da da dün yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile kutlandı. Saat 11.00’de Lüleburgaz Hükümet Konağı önünden yürüyüşe geçen katılımcılar İstanbul Caddesi, Yaman Otel Kavşağı, Fatih Caddesi istikametinden Kongre Meydanı’na geldi.
Lüleburgaz’da 1 Mayıs coşkusu

Kongre Meydanı’nda yapılan konuşmalarda, konuşmacılar AKP döneminde çalışanların tüm haklarının  yavaş yavaş yok edildiğini vurgulandı. Hava sıcak olmasından dolayı katılımcılar zaman zaman  zorlansa da Grup Projeck coşkulu bir şekilde başlayan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı yine coşkulu bir şekilde kapattı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, dün Lüleburgaz’da sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile kutlandı.

Trakya Sendikalar Platformunca düzenlenen Bayram kutlamalarına yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Yürüyüş sonunda sıcak havanın da etkisiyle katılım neredeyse yarı yarıya düştü. Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi,  Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi, Petrol İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şubesi, Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi, Türkiye Çimse İş Sendikası İstanbul Şubesi, Şeker İş Alpullu Şubesi, Tüm Bel Sen Kırklareli Şubesi, DİSK Gıda İş Sendikası, KESK  Eğitim Sen Kırklareli Şubesi, Tarım Orkam - Sen Kırklareli İl Temsilciliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kırklareli Şubesi, TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu, TÜM KÖY SEN, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, CHP Kırklareli İl Gençlik Örgütü, ADD Lüleburgaz Şubesi, Çarşı Taraftar Grubu, TGB Tekirdağ, Vatan Partisi Lüleburgaz Örgütü, Birleşik Haziran Hareketi, HDP Kırklareli İl Örgütü, EMEP, Lüleburgaz Emek Gençliği, TSİP’in katıldıkları kutlamalar Kongre Meydanı’nda yapıldı.

Kutlamalar öncesinde tüm gruplar Hükümet Konağı önünde toplandı. Davullar ve zurnalar eşliğinde oynayan işçiler daha sonra tertip komitesince belirlenen diziliş dahilinde İstanbul Caddesi’nden Yaman Hotel’e kadar yürüdükten  sonra dönüp Fatih Caddesi üzerinden Kongre Meydanı’na geldiler. Mücadeleleri sırasında hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Beşik Project müzik grubunun söylediği şarkılarla meydandaki katılımcılar coştu.

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova yaptığı konuşmasında meydanlara inen işçinin köylünün artık sesini yükseltme zamanının geldiğini söyledi. Tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı.

Daha sonra Türk İş adına konuşan Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş “Bugün dünyanın her yerinde, farklı dillerde farklı sloganlarla fakat aynı amaç uğruna 1 Mayıs kutlanıyor. Bugün dünyanın her yerinde işçiler özgürce yaşamak ve onurlu çalışmak için seslerini yükseltiyor. 1 Mayıs 150 yıllık bir mazinin ürünü. 150 yıl önce doğan 8 saatlik çalışma talebi bugün hala geçerliliğini koruyor.” Dedi.

KESK Şubeler Platformu adına bir konuşma yapan Fatoç Günaçar Çoban, AKP’nin ülkemizde eğitim sistemini bilimsellikten çıkardığını belirterek; “Ülkemizde herkesin cahil kalmasını istiyorlar.   Siyasi iktidarını devam ettirmek isteyenler ülkemizi cehalet uçurumuna sürüklüyor. Buna dur demek için buradayız” dedi.

DİSK’e bağlı Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu’da yaptığı konuşmada; “Emeklileri sırtında gören bu hükümete gereken dersi vermek için, Kırklareli’de kapan Toprak Mahsulleri Ofisini yeniden açtırmak için, promosyon paralarını almak için bin 500 TL’den az emekli maaşı olmaması için alanlardayız” dedi.

 DİSK Gıda İş Örgütlenme  Uzmanı Seyit Aslan da  yaptığı konuşmada; “ Hepimiz biliyoruz ki sermaye sahipleri işçileri fazla mesai ücreti dahi vermeden günde 11-12 saat çalıştırıyor. Siyasi iktidarın ne parti programlarında ne de seçim programlarında biz emekçilere yönelik bir madde yok. Bizlerin örgütlü olmamızdan çekinen, fabrikalarda işyerlerinde örgütlenmemizin önüne geçmek için her türlü hukuksuzluğa göz yuman siyasi iktidara artık yeter demeliyiz. Hepimizin ve tüm dünya işçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Konuşmaların sonunda Beşik Project’in şarkıları eşliğinde halaylar çekilip doyasıya eğlenildi. Kutlamalar başladığı gibi olaysız bir şekilde sona erdi.

Gökhan KAN-Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek