33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 01 Mayıs 2015, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 1276 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın Girişimciler eğitimlerden oldukça memnun

Tarım Bakanlığı’nın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” programı ilimizde tüm hızıyla sürüyor.
Kadın Girişimciler eğitimlerden oldukça memnun

Ertuğrul Köyü’nde 27 Kadın Girişimci eğitim görüyor

Ertuğrul Köyünde de 27 kadın çiftçinin katıldığı ve 20 Nisan’da başlayan eğitimler 30 Nisan Perşembe günü sona erdi. 28 Nisan Salı günü Ertuğrul Köyü’nde süren eğitimlere katılan kadın çiftçilere kurs arasında Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği’nce öğlen yemeği verildi. Birlik Başkanı Hüseyin Demircan bu önemli ve güzel programa katılan tüm kadınları kutlayıp başarılar diledi. Demircan “Kadınlarımızın elinin değdiği her işte başarılı olacağına inanıyorum. Birlik olarak kadın girişimcilerimize her konuda destek vermeye hazırız" dedi.

Konuşmanın ardından hep birlikte yemek yenildi. Girişimci kadın çiftçiler eğitimlerden gayet memnun olduklarını ve eğitimler sayesinde doğru bildikleri birçok yanlışlarını öğrendiklerini söylediler. Girişimci kadınlardan Gülcan Akdeniz ve Sibel Demircan, eğitim sayesinde yeni yeni bilgiler edindiklerini belirtip emeği geçen herkese program için teşekkür ettiler.

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Sorumlu Mühendis Gülsüm Kurt’tan alınan bilgiye göre belirlenmiş olan 8 ilden birisi olan Kırklareli ilinde, 85 kadın çiftçi KOSGEB ve Kalkınma Ajansı işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 70 saat 10 gün uygulamalı girişimcilik eğitimleri tüm hızıyla sürüyor. 13 Nisan 2015 tarihinde başlayan Girişimcilik Eğitimlerine İl Merkezinde 56 kadın çiftçi katılıyor ve eğitimler 22 Nisan 2015 tarihinde sona erecek. Eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçilere bitkisel üretim, hayvansal üretim, el sanatları, işletme, pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm alanlarında projelerini hazırlayacaklar. Hazırlanan projeler il jürisi tarafından değerlendirilip puanlanacak ve 10 Haziran 2015 tarihinde yapılacak törenle kadın girişimciler sertifikalarını alacaklar. Projenin devamında “Proje Pazarı” adlı etkinlikle hazırlanan projeler sergilenecek. Programda 8 ilin birincisi olan kadın çiftçi projeleri Bakanlıkça belirlenecek jüri tarafından değerlendirilecek ve birinci olan proje hayata geçirilecek. Ayrıca program kapsamında kadın girişimci örneklerinin bol olduğu Bursa iline bir teknik gezi düzenlenecek.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek