Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Nisan 2015, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 1019 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Lisesi ilkler grubunda

Lüleburgaz Lisesi öğrencileri 24 Nisan 2015 Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümüne, Fizik Öğretmenleri Gülsevin Küpçü ve Hakan Can rehberliğinde bir ziyaret gerçekleştirdi.
Lüleburgaz Lisesi ilkler grubunda

 Fizik Bilimine ve yüzyılın deneyi Cern çalışmalarına daha farklı bir bakış açısı kazanmak adına bu etkinlik gerçekleşti.

Lüleburgaz Lisesi’nden yapılan açıklamada; “İstanbul Üniversitesi Fizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Doç .Dr Kerem Cankoçak ülkemizin çok değerli fizikçilerinden biridir. Cern de ülkemiz adına bizi temsil eden, konusunun hakimi, doktora yapan bir fizikçi olarak Kerem Cankoçak öğrencilerimize CERN de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek merak edilen konuları cevaplandıracak. kerem cankoçak Eylül ayı öncesine kadar Iowa Üniversitesi adına çalışmalarına devam ederken, ekim itibariyle İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi adına çalışmalarına devam etmektedir. CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi anlamına gelen Fransızca Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire sözcüklerinin kısaltmasıdır. Bu kurum, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN'in günümüzde 21 tam üyesi ve 2 tam üyelik adayına ilaveten Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 3 ortak üyesi vardır. CERN'de en önemli yer, yeraltındaki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) denilen parçacık hızlandırıcılarının, olduğu bölgedir. Tarım arazisinin altında kilometrelerce uzanan dev makinalarda proton denilen atom parçacıkları yahut atom çekirdekleri birbirleriyle çok yüksek hızlarda çarpıştırılırlar. Bu çarpışma dünyanın oluşumuna ışık tutmak için yapılan bir çalışmadır.               Lüleburgaz Lisesi Bilim Kulübü bu çalışmanın içinde yer alan Dç.Dr. Kerem Cankoçak’dan bu anlamda  ders alan ilk lise öğrencileri oldu.”

Haber Merkezi

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek