Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 24 Nisan 2015, Cuma 09:11 tarihinde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1 Mayıs’ta alanlardayız

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikasınca 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi.
1 Mayıs’ta alanlardayız

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Sendika binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası Genel Sekteri Seyit Aslan, Trakya Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı, Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu ve sendika üyeleri katıldı.

Genel Sekreter Aslan’ın yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verildi;

İnsanca bir ücret, çalışma ve yaşama koşulları için!

Haydi 1 Mayıs’a

Sermayenin saldırıları, hükümetlerin çıkardıkları yasalar, işçilerin kazanılmış haklarını elinden alıyor. Ücretler eriyor, çalışma saatleri uzuyor, çalışma koşulları ağırlaşıyor, meslek hastalıkları artıyor. Yeni çıkarılan yasalarla adeta kölelik koşulları dayatılıyor. Her yıl binlerce işçi “İş kazaları” sonucunda hayatını kaybediyor. Hiçbir önlem alınmıyor, işçilerin hayatı patronların insafına terk edilmiş durumda. Tam bir kölelik olan taşeron sistemi yasaklansın derken, çıkarılan yasayla taşeronluk yasal hale geldi. Başta cam sektörü olmak üzere, maden ve metal grevleri yasaklandı. İşçilerin serbest toplu pazarlık hakları ellerinden alındı.

Bugün ülkemizde günlük çalışma süresi 12-14 saat arasında değişiyor. Ülkemizde açlık sınırı 1.300 TL, asgari ücret 949 TL. Her on aileden dokuzunun geliri yoksulluk sınırının altında. Sağlık hizmetleri özelleştiriliyor, piyasalaştırılıyor, katkı payları giderek artıyor. Sendikal haklarımız, baskı, yasak ve barajlarla kısıtlanıyor. İşsizlik çığ gibi büyüyor ve hepimizin yaşamını, çalışma koşullarını tehdit ediyor. Patronlar her bir şeye bahane bularak işten atılmaları meşrulaştırıyorlar.

İnsanca çalışmak, insanca yaşamak ve insanca ücret almak istiyoruz

İş cinayetleri kaza, kader olmasın. Bu işin fıtratında var denmesin. İş yerlerinde tam denetim sağlansın, iş cinayetine neden olanlar yargılansın ve gerekli cezaya çarptırılsın. Günlük çalışma 7,5 saat olsun, ücretler tam ödensin. Asgari ücret en az 1.800 TL olsun. Herkese eşit ve parasız sağlık ve eğitim hizmeti verilsin. Sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılsın, “Barajlar, baskılar, yasaklar kalksın” istiyoruz. İşten atmalar yasaklansın, işsizlere süresiz işsizlek sigorta fonundan ödemeler yapılsın.

Dünyamız yok ediliyor, çevre talan ediliyor. Başta Ergene nehri olmak üzere Trakya’da derelerimiz kirletildi. Tarım çökertildi, tarımda dışa bağımlılık artmış durumda. Daha temiz bir çevre ve yenilenebilir enerji kaynakları dururken, nükleer santrallerin yapılması, geleceğe felaket davetiyesi çıkarmaktır. Artık temiz bir çevre ve yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz.

Bütün bu yaşanan sorunlar ve çelişkiler yumağı üzerinden 1 Mayıs 2015’e hazırlanıyoruz. Bizler yukarıda saydığım sorunlara karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Bizler taleplerimizin gerçekleşmesi, ayrım yapmadan tüm sınıf kardeşlerimizle alanlarda, yan yana olacağız.

Tüm Lüleburgaz halkını, işçileri, kadınları ve gençleri Emeğin bayramında, 1 Mayıs’ta DİSK’in çatısında bir arada olmaya çağırıyorum. Yaşasın işçilerin birliği. Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz. Yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek